QSD: İşgalcileri çıkarana kadar mücadeleyi büyüteceğiz!

Türk devletinin Kelar’da düzenlediği saldırıda şehit düşen Ferhat Şiblî ve arkadaşlarına ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “İşgalcilerin son askerini topraklarımızdan çıkarana kadar mücadeleyi büyüteceğiz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Türk devletinin 17 Haziran günü Güney Kürdistan’ın Süleymaniye bölgesindeki Kelar ilçesinde insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda şehit düşen Ferhat Şiblî ve arkadaşlarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

QSD Genel Komutanlığı, “Ferhad Şiblî’nin işgalci Türk ordusu tarafından hedef alınması korkakçadır. Türk devleti, halkımızın topraklarını ve halkını terörden kurtarma mücadelesini engellemek amacıyla terörist saldırılarını hala sürdürüyor” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Savaşçı Ferhad’ı Kuzey ve Doğu Suriye’deki büyük mücadelesi ve fedakarlığıyla tanıyoruz. Güçlü bir savaşçıydı, çalışmalarında tereddütsüzdü ve halkının davasında güçlü bir tutuma sahipti. Mücadelesinde mütevazi, iyimser ve sadık bir şahsiyetti. Bütün yaşamını zor şartlarda yeni bir yaşam kurmaya adadı.

Şehit Ferhad’ın uzun siyasi ve örgütsel yolculuğu, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kurulmasında, halkımız ve kadrolarımız arasında büyük bir rol oynadı. Bölgenin tüm bileşenleri arasında, halkların kardeşliği ilkelerine ve fikirlerine dayalı ortak yaşam ruhunu kurdu. Siyasi, düşünce ve toplumsal projelerin uygulanması için siyasi bir komutan gibi temel rol oynadı. Uzun savaş döneminde şehitlerimizin elde ettiği kazanımların bir parçası oldu.

Şehit Ferhad’ın hedef alınması, işgalci Türk devletinin savaşçılarımıza ve halkımıza karşı işlediği suçları gösteriyor. Aynı zamanda, halkımız ve güçlerimizin, işgalcilerin sürekli devam eden düşmanca saldırılarına karşı yürüttüğü siyasi, askeri ve toplumsal mücadelenin meşruiyetini açıklıyor.

Kahramanlarımızı hedef almaya dönük girişimler, halkımızın ve güçlerimizin fedakar mücadelesi önünde engel olamaz. Daha fazla örgütlenme, şehitlerin değerlerine ve kazanımlarına bağlılık ve aynı zamanda işgal altındaki toprakları kurtarmak için hazırlıkları büyüteceğiz.

Halkın ve toprakların korunması yükünü taşıyan güçlerimiz, işgalcilerin suçlarını ve geçmişte işlediği hiç bir suçu affetmeyecek. Meşru ve uygun askeri yollarla misillemede bulunacak ve son işgalci askeri de topraklarımızdan çıkarana kadar mücadeleyi büyütecek.

Bu bağlamda şehitlerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin emeklerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yeni bir hamleye ve büyük bir siyasi örgütlenmeye vesile olmasını diliyoruz.”