QSD Dêrazor’da şehit düşen 3 şehidin kimliklerini açıkladı

QSD, Şam hükümetine bağlı çetelerin Dêrazor’a dünkü saldırısı sırasında çıkan çatışmada Demhat Qamişlo (Tamir Ehmed Îbrahîm), Baran Dêrik (Ciwan Remadan Murad) ve Ezam Hesekê’nin (Xalid Horan El Etiye) şehit düştüğünü açıkladı.

Şam hükümetine bağlı çetelerin Dêrazor’a yönelik dünkü saldırısına karşılık veren QSD, 19 çeteyi öldürmüş, 20 çete üyesini yaralamıştı. Eylemde 3 QSD savaşçısı da şehit düşmüştü. QSD Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklama ile şehit düşen savaşçıların kimliklerini açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Güçlerimizin, Suriye rejim çetelerinin Dêrazor’un doğusuna yönelik saldırılarına yanıt vermesi sırasında 3 savaşçımız şehit oldu. Güçlerimiz bölgenin güvenliğini yok etmeye yönelik saldırı ve girişimleri boşa çıkardı. 

Yoldaşımız Demhat Qamişlo (Tamir Ehmed Îbrahîm), Baran Dêrik (Ciwan Remadan Murad) ve Ezam Hesekê (Xalid Horan El Etiye), Suriye rejimine bağlı çetelerin bölgeye geçmesini engellemek için canlarını feda ettiler, çok sayıda çeteyi öldürdüler ve yaraladılar. 

3 şehidin ailesine başsağlığı diliyoruz. Bölgeye yönelik tüm komplo ve planları yenilgiye uğratabilen güçlerimize inancımız tamdır. Yoldaşlarımızın hayallerini özgürlük ve zaferde yerine getireceğiz.” 

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Demhat Qamişlo

Adı ve soyadı: Tamir Ehmed Îbrahîm

Anne adı: Zehra

Baba adı: Ehmed

Doğum yeri ve tarihi: Qamişlo 1998

Şehadet yeri ve tarihi: Dêrazor/ Cerdob köyü, 29 Ekim 2023

******

 

Kod adı: Baran Dêrik

Adı ve soyadı: Ciwan Remadan Murad

Anne adı: Biyan

Baba adı: Remadan

Doğum yeri ve tarihi: Dêrik 1999

Şehadet yeri ve tarihi: Dêrazor/ Cerdob köyü, 29 Ekim 2023

******

Kod adı: Ezam Hesekê

Adı ve soyadı: Xalid Horan El Etiye

Anne adı: Eliye

Baba adı: Horan

Doğum yeri ve tarihi: Dêrazor 1993

Şehadet yeri ve tarihi: Dêrazor/Cerdob köyü, 29 Ekim 2023