QSD: Eyn Îsa’ya saldırılarda 5 yoldaşımız şehit düştü

QSD, "Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarda 5 yoldaşımız şehit düştü" açıklamasında bulundu.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
QSD, Türk devleti ve çetelerinin son günlerde Eyn Îsa hattında saldırılarını yoğunlaştırdığını, çetelerin, bu saldırılar ile M4 karayolu üzerinde hâkimiyetini artırarak Eyn Îsa'ya yönelik saldırılarını sürdürmeyi amaçladığını belirtti. QSD, “Savaşçılarımızın saldırılara anında yanıt vermesi ile işgalci çetelerin birçok saldırıları geri püskürtüldü" dedi.

'SALDIRILAR GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ'

QSD, 27 Aralık günü Türk ordusu ve çetelerinin, Eyn Îsa’ya bağlı Mişêrfa ve Cehbel köylerine yönelik insansız hava araçların desteği ile saldırdığını, bu saldırılarda Eyn Îsa çevresi ve köylerinin yoğun şekilde bombalandığını belirterek, şöyle devam etti:
“Saldırılara karşı güçlerimizin anında karşılık vermesi sonucu 27 ile 28 Aralık tarihinde Mişêrfa ve Cehbel köyleri hattında şiddetli çatışmalar yaşandı ve çetelerin saldırıları geri püskürtüldü.
'5 YOLDAŞIMIZ ŞEHİT' 
İşgalci Türk devleti ve çetelerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 4 Demokratik El Şimal Tugay (Lîwa El-Şimal El-Demokrat) ve toplamda 5 yoldaşımız şehit düştü. Şehitlerimizin ailelerine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Topraklarımızı savunacağımızın sözünü yineliyoruz.”