QSD: Hecîn’de en az 97 DAIŞ çetesi öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD, güçlerinin DAIŞ çetelerinin tüm saldırılarını kırdığını ve bölgede en az 97 DAIŞ teröristinin öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Açıklamada, DAIŞ teröristlerinin tüm saldırılarının direnişle kırıldığı ve bölgede en az 97 teröristin öldürüldüğü aktarıldı.

Bilanço açıklaması şöyle:

“Terörist grup, ellerindeki tüm ağır silahlar ile Hecîn ve çevresinde bulunan güçlerimize ait noktalara saldırılarda bulundu. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda teröristlerin bir bölümü öldürülmüş ve yaralanmış, diğerleri ise bölgeden geri kaçmak zorunda kalmıştır. Teröristler, saldırılarının kırılmasının ardından füze ve havan atışları ile savaşçılarımıza ait noktaları uzaktan hedef almaya başlamıştır. Bombardımanda güçlerimiz hiçbir zarar yaşamamıştır.

Savaşçılarımız, teröristlerden özgürleştirilen alanlarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki çalışmalarda teröristlere ait bir miktar cephane ve çatışmalarda öldürülen terörist cenazeleri bulunmuştur.

Güçlerimiz, bölgede DAIŞ teröristleri ile saatlerce süren şiddetli çatışmaların ardından ilerleme kat etmiştir. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da teröristlerin bölgedeki noktalarını hedef almış ve ağır darbeler vurmuştur.

Bölgedeki çatışmalar aralıklarla devam etmektedir.

Bilanço:

*97 terörist öldürüldü

*Bölgede 1 RPG silahı, 1 doçka sahnesi, 1 kalaşnikof, çok sayıda BKC mermisi, 3 telefon, bir sandık doçka mermisi, 8 havan topu ve 200 havan mermisi ele geçirilmiştir

*Teröristlere ait 30 yerleşke, 5 havan atış merkezi, yakıt merkezi, 3 petrol tankı, 5 patlayıcı imalat merkezi ve 3 askeri yol imha edilmiştir

*Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları 49 noktayı hedef almıştır.”