QSD Komutanı: İşgal girişimini boşa çıkardık

QSD Komutanlarından Aziz Xerbisan, işgal girişiminin boşa çıkardıklarını belirterek, “Türk devletine ait savaş uçakları sivil alanları bombalıyor” dedi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, sabah saatlerinde Eyn Îsa ve köylerini SİHA ve savaş uçakları ile saldırdı. Seyda, Mealek, M4 karayolunu ve Eyn Îsa çevresini de ağır silahlarla bombalayan çeteler, bir gözlem noktasının hedef alındığı öğrenildi. Saldırıda rejim askerleri yaralanırken, Rusya denetiminde olan gözlem noktasının hedef alınmasının ardından, çetelere sadece QSD güçleri karşılık verdi.

ANHA’ya konuşan QSD’nin Eyn Îsa Komutanlarından Eziz Xerbisan, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa ve Girê Spî’ye yönelik son saldırılarını değerlendirdi.

‘İŞGAL GİRİŞİMLERİNİ BOŞA ÇIKARTTIK’

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bu sabah saat 04.30’dan 05.00’a kadar Eyn Îsa’ya 5 km uzaklıktaki Cehaba köyüne saldırdığını belirten Xerbisan, saldırılara ilişkin şu bilgileri paylaştı; “İşgalciler Cehaba köyünü işgal etme girişiminde bulundu. Bu yüzden ağır silahlarla saldırdılar. Bizler meşru savunma çerçevesinde saldırılara karşılık verdik ve işgal girişimlerini boşa çıkardık. İşgalciler başarısız olduktan sonra saat 07.30’da tekrar M4, Eyn Îsa çevresini ve Seyda köyünü bombaladı. Seyda köyünde siviller yaşıyor. Sivillerin hayatı şu an tehlike altında.”

‘ORTAK GÖZETİM NOKTASI HEDEF ALINDI’

Oluşturulan ortak kontrol noktalarından sonra saldırıların arttığını belirten Xerbisan, “Eyn Îsa’nın doğusundaki Sawuma Buğday Ambarı yakınlarındaki gözetim noktası tarafı hedef alındı. Şam hükümet askerleri ve Rusya askerlerinin denetimindeki nokta olmasına rağmen saldırılara hiçbir karşılık verilmedi. Savaş uçaklarıyla sivil alanlarını bombaladılar. Birçok rejim askeri yaralandı. Rusya ve rejim güçleri bombardımana hiçbir karşılık vermedi” dedi.

RUS VE ŞAM HÜKÜMETİ SESSİZ

Xerbisan, şehrin etrafındaki savaş uçaklarının hareketliliğine ve bombardımana dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti. "İşgalciler uzun zamandır şehri ilk kez bombaladılar. Şimdi bile savaş uçakları ve keşif uçakları Eyn Îsa ve köylülerinin semalarında uçmakta. Ne uçakların ne de saldırıların irademizi ve direnişimizi yenemeyecek. Halkımızı ve toprağımızı her türlü saldırıya karşı savunup ve koruyacağız. Eyn İsa'nın köyünü ve kasabasını fethetme girişimleri rüyalarında kalacak. Ana görevimiz saldırıları yenmektir.”

Komutan Eziz Xerbisan, artık saldırının durdurulduğunu ve girişimlerin mağlup edildiğini belirtti.

Girê Spî Askeri Meclisi 9 Aralık'ta Rus hükümeti ile üç ortak kontrol noktası kurulması konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Noktalardan biri beldenin 3 km doğusunda, ikincisi 3 km batısından uzak, üçüncüsü ise Eyn Îsa’nın kuzey mahallelerinde inşa edilmişti.

Girê Spî Askeri Meclisi güçleri ve Şam hükümeti güçleri Rusya’nın gözetimi altında bu noktalara konuşlanmıştı. Ancak 3 ortak gözlem noktasına rağmen bu saldırılar hala durmadı.