QSD’li şehit Minbic’de uğurlandı

20 Kasım’da şehit olan QSD savaşçısı ve Gaziler Kurumu üyesi Mihemed El Mizyed, Minbic’de uğurlandı.

20 Kasım’da şehit olan QSD savaşçısı ve Gaziler Kurumu üyesi Mihemed El Mizyed, düzenlenen törenle Minbic’deki Şehitler Şehitliği’nde toprağa verildi. Çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Şehit Aileleri Meclisi Kadın Ofisi üyesi Huda Mewas, “Kahraman şehidimiz Mihemed El Mizyed’i diğer şehit arkadaşlarının yanında toprağa veriyoruz. Bu şehitler başta işgalci Türk devleti olmak üzere halkını ve topraklarını düşmana karşı savunmak için bedenlerini kalkan yaptı” dedi.

Savaş Gazileri adına konuşan Mihemed El Şêx, “Şehitlerin fedakarlıkları yolumuzu aydınlatan meşaledir. Ülkemizi sevmeyi şehitlerden öğrendik. Devrimcilerin yolu engellerle doludur. Savaşçılar da bunu bilerek direniyor” diye konuştu.

Ailesi adına konuşan Mehmud El Bacî ise, Mihemed El Mizyed’i, Minbic Askeri Meclisi’nin kuruluşundan itibaren meclisin içinde yerine aldı. Yaşına rağmen her zaman en ön cephedeydi ve DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Yaralanmasına rağmen görevini bırakmadı, ülkesini ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenliğini savundu” diye anlattı.