'QSD, peşmergeye yönelik saldırı içesinde yer almadı'

KDP basınının kara propagandasına ilişkin açıklama yapan QSD, “DAİŞ’e yönelik operasyonların sürdüğü günden bu yana QSD ve peşmerge güçleri arasında sınır hattında sürekli bir koordine sağlanmıştır” dedi.

KDP’ye bağlı basının yaptığı algı haberlerine ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri’nden (QSD), “16 Aralık gecesi Sihêla’da yaşanan olayın ardından basına yapılan açıklamalar gerçekten uzak olduğu gibi olayın yanlış anlaşılmasına neden olmuştur” dedi.

QSD Genel Komutanlığı açıklamasında şunları belirtti:

“QSD Genel Komutanlığı’na bağlı hiçbir birlik, peşmergeye yönelik herhangi bir saldırı içerisinde yer almamıştır. DAİŞ’e yönelik operasyonların sürdüğü günden bu yana QSD ve peşmerge güçleri arasında sınır hattında sürekli bir koordine sağlanmıştır. Zaman zaman sorunlar yaşansa da bunlar kısa sürede çözüme kavuşturulmuştur.

16 Aralık gecesi Sihêla’da yaşanan olayın ardından basına yapılan açıklamalar gerçekten uzak olduğu gibi olayın yanlış anlaşılmasına neden olmuştur. Söz konusu olay, sınır hattında bulunan iki güç arasındaki koordine eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

QSD, Başurê Kürdistan yönetimine saygı duyduğunu her fırsatta belirtmiş bir kurumdur. DAİŞ karşıtı operasyona yardımcı olmak için bölgeye gelen ve görevini tamamladıktan sonra karargahına dönen gerilla grubu peşmerge güçleri tarafından kuşatıldı. Burada iki taraf arasında kısa süreli çatışmalar yaşandı. İletişim kanallarımız hemen devreye girerek gerilla grubunun güvenli bir şekilde karargahlarına ulaşmalarını sağladı.

QSD olarak sınırın her iki tarafındaki güçlerin koordine halinde olmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Oluşturulacak bu koordine ileride benzer olayların yaşanmasının da önüne geçecektir. Bu durum sınır güvenliğimize hizmet edecektir.”