QSD savaşçıları: Halkların acılarını dindirmek için savaşıyoruz

Herkesin kendi rengi, dili ve inancıyla saflarında bulunduğu QSD'de, savaşçılar halklarının acılarını dindirmek için savaştıklarını amaçlarının ise özgür ve demokratik bir ülke kurmak olduğunu kaydediyor.

Suriye-Irak sınırında DAİŞ çetelerinin barındığı son bölge olan Hecîn ve ona bağlı bölgeleri çetelerden temizlemek için Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) operasyonu sürüyor. Bölgede son günlerde kum fırtınalarından dolayı birçok noktada şiddetli çatışmalar yaşanırken, diğer yandan savaşçılar yüksek moralle kararlı ilerleyişlerini devam ettiriyor.

Başta Kürt, Arap, Süryani olmak üzere bölge halklarının herkesin kendi rengiyle topraklarını özgürleştirmek için içinde bulunduğu QSD'de her savaşçının da savaşmak için geçerli bir hikayesi var. Herkesin kendi rengi, dili, aşireti ve inancıyla saflarında bulunduğu QSD'de, savaşçılar bölge halklarının çocukları olarak omuz omuza direndiklerini, amaçlarının ise özgür ve demokratik bir ülke kurmak olduğunu kaydediyor. 

Hamleye katılan ve büyük kısmı Dêra Zor ve Hesekê'den olan savaşçılar, daha önce bir şekilde DAİŞ'in zulmüne maruz kalmış. Birçoğunun akrabaları ve ailesi çeteler tarafından katledilen savaşçılar, bölge halkının acılarına son vermek için savaştıklarını kaydediyor.

Ailesi ve akrabalarından 25 kişi Şedadê'de çeteler tarafından katledilen Fadî Hilêl isimli QSD savaşçısı, "Şedadêliyim ve Şedadê gücünde yer alıyorum. Çeteler ailemden 25 kişiyi katletti. Onların intikamını almak için savaşıyorum. 2016'dan beri YPG'de yer alıyorum. Cerablûs, Minbic, Rakka savaşlarında yer aldım. Şimdi de Dêra Zor Hamlesinde yer alıyorum" diyor.

Bölgenin çetelerin her türlü zulmüne maruz kaldığını hatırlatan QSD savaşçısı Elwan Şerabî ise Dêra Zor halkının çağrısı üzerine bu hamleyi başlattıklarını ifade ediyor. Elwan Şerabî, "Rimêlan'ın Mehbede bölgesindenim. Ağır silah gücünde yer alıyorum. Bizler namus ve şerefimizi savunmak için buradayız. Bizler Önderliğimizin felsefesiyle nerede bize ihtiyaç varsa halkımızı korumaya hazırız. Dêra Zor halkının çağrısına yanıt olarak şimdi buradayız. İnşallah burada da Efrîn'de de zafer bizim olacak" ifadelerinde bulunuyor.

QSD saflarında büyük bir moralle topraklarını savunduklarını dile getiren Ronî Şihêtat isimli QSD savaşçısı da "Topraklarımız, namus ve şerefimiz için savaşıyoruz. Halkımızın acılarını dindirmek ve teröre son vermek için savaşacağız" diyor.