QSD savaşçısı Ciwan Efrîn şehit düştü

QSD, Kobanê’nin Boxaz köyünde araca yönelik gerçekleştirilen saldırıda şehadete ulaşan savaşçısının Ciwan Efrîn olduğunu açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 15 Kasım’da Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile Kobanê'nin güneyindeki Boxaz köyünde bir aracı hedef alması sonucunda ev izninde olan bir savaşçının şehit olduğunu, iki savaşçının da yaralandığını açıklamıştı.

 QSD, saldırıda şehadete ulaşan savaşçının Ciwan Efrîn olduğunu duyurdu.
Açıklamada şöyle denildi:

“Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik saldırılarını yoğunlaştıran işgalci Türk devleti, SİHA ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği katliamlarını sürdürmektedir. Ancak bu saldırılara karşı ahlaki bir tutum sergilenmemektedir. Yine Türk devletinin SİHA ile Kobanê güneyindeki Boxaz köyünde bir aracı hedef alması sonucunda izin gününde olan savaşçımız Ciwan Efrîn (Ciwan Ebdo Hesen Hemkero) şehadete ulaştı.

Yurtsever ailenin çocuğu olan yoldaşımız şehit Ciwan, fedakar bir ortamda büyüyerek cesur ve direnişçi bir karaktere sahipti olmuştu. Yoldaşımız, üzerine düşen görev ve sorumlulukları en titiz bir şekilde yerine getirirdi.
Başta şehit Ciwan’ın ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerimize baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin intikamını alarak haklı davamızı zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz."

Şehidin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

"Kod Adı: Ciwan Efrîn

Adı ve Soyadı: Ciwan Hesen Hemkero
Anne Adı: Fehîme
Baba Adı: Ebdo
Doğum Yeri ve Tarihi: Efrîn, 2002."
Şehadet Yeri ve Tarihi: 15.11.2023 Kobanê/ Boxaz köyü.”