QSD savaşçısı El Sultan son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı Şehit Xidir El Sultan, Şedadê’de yüzlerin katıldığı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçısı Şehit Xidir El Sultan, Şedadê’de son yolculuğuna uğurlandı. Hesekê’deki Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan yüzlerce kişi, cenazeyi aldıktan sonra konvoy eşliğinde Şedadê Şehitler Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte yapılan askeri törenin ardından konuşan Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Eş başkanı Naci Necum, şehit ailesine baş sağlığı dileyerek, “Bizler ölümden korkmuyoruz. Halkımızın düşmanın zulmü altında yaşamasından korkuyoruz. Özgürlük ve onur için mücadele ediyoruz. Şehitleri uğurlamaktan üzüntü duyuyoruz. Ancak şehitlerin kahramanlığını, özgürlük ve onur için verdiği mücadeleyi hep hafızamızda diri tutuyoruz. Şehitlerimizin amacını yerine getirene kadar direneceğiz” dedi.

Daha sonra Şedadê Askeri Meclisi adına konuşan Cesur Amûdê, güçlerinin halkı korumaya devam ettiğini, tüm bölgelerin işgalci Türk devleti ve çetelerinden kurtarılması için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ayat İbrahim şehit Xidir El Sultan’ın kimlik bilgisini okuyup ailesine teslim etti.

Şehidin cenazesi, kadınların zılgıtları ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.