QSD savaşçısı Kîşa ve Mehmûd son yolculuğuna uğurladı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda şehit düşen QSD savaşçısı Qeyis Kîşa (Dewran Dirbêsiyê) ve YPG Savaşçısı Hisên Mehmûd (Hogir Dirbêsiyê) Şehit Rüstem Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda şehit düşen QSD savaşçısı Qeyis Kîşa (Dewran Dirbêsiyê) ve YPG Savaşçısı Hisên Mehmûd (Hogir Dirbêsiyê) Berkevirê Köyü’ndeki Şehit Rustem Şehitliği’nde Dirbêsiyê ilçesinden yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle araç konvoyu ile Şehit Rüstem Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Hesen İbêd, “Şehitlere verdiğimiz sözün üzerinde duralım ve onların hedeflerini gerçekleştirelim, şehitler canlarını feda ederek halkına özgür bir yaşam inşa etti” dedi.

YPG Komutanlarından Agiri Jinda ise, “Kısa bir süre içerisinde diğer bölgeleri de özgürleştirdiğimiz gibi Dêrazor bölgesini de DAIŞ çetelerinden özgürleştireceğiz. Tüm kazanımlarımız kahramanlarımızın sayesindedir” dedi.

Şehit Dewran’ın kardeşi İmar Kişa ve Şehit Hogir’in ailesi adına da Ferhan Mehmûd birer konuşma yaparak şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi. Şehit cenazeleri sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.