QSD savaşçısı Zana son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Emar Mihemed Xencer (Zana), Til Hemis Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçısı Emar Mihemed Xencer (Zana), Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Hemis ilçe şehitliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesini Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, konvoy ile Til Hemis Şehitliği’ne doğru yola çıktı. QSD savaşçılarının düzenlenen askeri törenle ardından konuşan Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Xilewi, “Şehit Zana özgür ve onurlu bir yaşam için canını feda etti” dedi.

QSD İlişkiler Komitesi Üyesi El-Hac Ehmed El-Kirt ise, “Özgürlük şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Çünkü onlar özgür yaşamamız için canlarını feda etti ve halkına verdiği sözü yerine getirdiler” dedi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Zana şehitlere bağlılık sloganlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.