QSD şehit Aslan Alkan’ı andı: Zorlu ve onurlu bir mücadele verdi

QSD, El Bab Askeri Meclisi üyesi Aslan Alkan’ın Minbic’de mayın patlaması sonucu şehit düştüğünü açıkladı; "Anısına mücadelemizi yükseltecek ve halkımızı savunacağız" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) İletişim Merkezi, Aslan Alkan’ın (Emmar El-Ehmed) El Bab Askeri Meclisi saflarında askerlik görevini yaparken Minbic şehrinin batısındaki El Erîma beldesinde bir mayının patlaması sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

Aslan Alkan’ın uzun, zorlu ve onurlu bir mücadelenin ardından şehadete ulaştığını belirten QSD, şu açıklamalarda bulundu: “Aslan arkadaşımız Serêkaniyê şehrinde, birçok evladını özgürlük yolunda feda eden emekçi ve yurtsever Arap bir ailede dünyaya geldi. Temel eğitimini memleketinde aldı ve ardından Şam Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Daha sonra 2014’te Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin saflarına katılarak, şahsi yaşamını geride bıraktı. Kalan yaşamını ise bölgenin bileşenlerini korumaya adadı.

Aslan arkadaş, çok sayıda ideolojik ve askeri eğitim aldı, birçok defada devrimci faaliyette yer aldı. DAİŞ çetelerine ve Türk işgaline karşı birçok askeri hamleye katıldı ve bu dönemde biri kardeşi ve 2 kuzeni de dahil olmak üzere birçok arkadaşının şehadetine şahit oldu. Kardeşi ve kuzenlerinin şehit olması olayları, şehitlerin amaç ve isteklerini yerine getirmek için mücadele etme azmini artırdı.

Şehit Aslan alçakgönüllülüğü ve ahlaklılığı ile tanınıyordu, zamanının çoğunu arkadaşlarının arasında geçiriyordu, sabırlıydı ve geri adım atmazdı. Kendisine verilen görevleri yerine getirmekte çok ısrarcıydı.

Aslan arkadaşımız, El Bab Askeri Meclisi saflarında askerlik görevini yaparken Minbic şehrinin batısındaki El Erîma beldesinde bir mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Şehidin arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz, bölgelerimizin güvenliğini yok etmeye çalışan tüm güçlere karşı mücadeleyi büyütme sözümüzü yineliyoruz. Şehitlerin tüm hedeflerini gerçekleştirmek için mücadelemizi yükseltecek ve halkımızı savunacağız.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Aslan Alkan

Adı ve soyadı: Emmar El-Ehmed

Anne adı: Fatme

Baba adı: Sitam

Doğduğu yer ve tarih: Serêkaniyê, 1991

Şehit olduğu yer ve tarih: El-Erîma, Minbic, 2 Haziran 2023.