QSD: Türk devleti istikrar ve güvenliği bozmaya çalışıyor

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı düzenlediği bir toplantıda Türk işgal saldırılarını tartıştı. Komutanlık saldırıların amacının istikrar ve güvenliği bozmak olduğunu belirterek, işgal tehditlerini ciddiye aldıklarını kaydetti.

QSD’nin askeri meclis ve kurum üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda askeri ve siyasi sorunlar ile sahada yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Toplantıya ilişkin QSD internet sitesinde şu açıklama yer aldı:

“İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de işgal edilen bölgeler başta olmak üzere sınır hattında provokasyonları devam ediyor. Toplantıda Türk devletinin askeri operasyonları, keşif uçaklarıyla sivilleri hedef alması, sınır köylerinde sivillere yönelik bombalamaları tartışıldı. Saldırıların amacının istikrar ve güvenliği bozmak, sivilleri korkutmak ve Özerk Yönetim projesini darbelemek olduğu belirtildi. Bununla birlikte DAİŞ’in geri dönmek için hücrelerini yeniden harekete geçirdiği ifade edildi. Toplantıda Türk devletinin saldırı ve tehditlerinin ciddiye alınması gerektiği ve işgalci Türk devletinin olası yeni saldırılarına karşı güçlü bir karşılık verilmesi için hazırlıklı ve seferber olunması gerektiği belirtildi.

Şam hükümetinin tutumuna ilişkin olarak, toplantıda bu hükümetin Suriye’de siyasi bir çözüme hazır olmadığı belirtildi. Şam hükümeti Türk devletinin Suriye topraklarına dönük tehditlerini ve Suriye halkının mücadele ettiği kötü ekonomisini kullanıyor. Aynı zamanda Şam hükümetinin Suriye krizinin çözümüne yaklaşımı mantığa, objektifliğe ve ulusal değerlere aykırıdır. Halkımızın bu gerçeği bilmesi ve bu baskıcı siyasete karşı durması gerekir.”

Toplantıda Demokratik Suriye Güçleri’nin Suriye krizinin bütün Suriyelilerin taleplerini karşılayacak şekilde çözülmesi için, Uluslararası Koalisyon ve Rusya dahil olmak üzere ilgili bütün güçlerle güçlü bir şekilde çalıştığı ifade edildi.

Toplantıda QSD’ye bağlı güçler ve savunma sisteminin geliştirilmesine ilişkin bir çok karar alındığı bildirildi.