QSD: Türk devleti provokasyon peşinde

QSD, Türk devletine bağlı çetelerin Serêkaniyê, Girê Spî, Eyn Îsa ve kırsalında provokasyon peşinde olduğunu belirterek, QSD güçlerinin gerekli pozisyonu aldığını kaydetti.

QSD Basın İrtibat Merkezi Sorumlusu Ferhad Şami, işgalci Türk devletine bağlı çetelerin Serêkaniyê, Girê Spî ve Eyn Îsa kırsalına provokatif hareketlilik içinde olduğunu belirterek, “Güçlerimiz hala savaşın azaltılması anlaşmasına göre hareket ediyor. Diğer yandan olağanüstü durumlara karşı hazırlıklılar” dedi.

Ferhad Şami ayrıca, halkın askeri gelişmeler konusunda kimi tarafların yaydığı yalanlara kulak vermemelerini, resmi kaynaklara inanmalarını istedi.

QSD Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında şu ifadeler geçti:

“8 Kasım akşamı Türk devletine bağlı çetelerin, Serêkaniyê, Girê Spî ve Eyn Îsa bölgelerinde ve Minbic kırsalının bir bölgesinde bulunan savaş cephelerinde provokatif hareketlilikleri oldu.

'GÜÇLERİMİZ HAZIRLIKLI'

Yüzlerce çete ve işgalci Türk devleti askeri panzerler eşliğinde söz konusu savaş cephelerindeki noktalara yerleşti. Özellikle Eyn Îsa’nın doğu ve batı kırsalında birçok kez güçlerimize şantaj yapmak istediler. Güçlerimiz hala savaşın azaltılması anlaşmasına göre hareket ediyor. Diğer yandan olağanüstü durumlara karşı hazırlıklılar.

'RESMİ KAYNAKLARA İNANIN'

Güçlerimiz bölgeleri ve halklarını terörist DAİŞ örgütünden kurtarma sürecinde binlerce şehit ve yaralı verdi. Bu bölgelerin korunması güçlerimizin birinci ve tarihi görevidir. Güçlerimiz bu bölgeleri korumayı devam etmek için bedel ödemekte tereddüt etmez. Bu esasta Tebqa, Reqa, Minbic, Dêrazor ve özgürleştirdiğimiz Kuzey ve Doğu Suriye’nin bütün bölgelerinde yaşayan halkımızın QSD içerisinde yer alan çocuklarına verdikleri desteğini değerli buluyoruz. Halkımıza söylentilere ve bazı tarafların yaydığı yalanlara kulak vermemeye, özgürleştirilen bölgelerde yaşanan siyasi ve  askeri gelişmelerde resmi kaynaklara inanmaya çağırıyoruz.”