QSD, Türk devletinin saldırılarının Nisan bilançosunu açıkladı

QSD, işgalci Türk devletinin Nisan ayında Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Nisan ayında Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük gerçekleştirdiği saldırıların bilançosunu açıkladı.

'BÜTÜN HALKLAR, AZINLIKLAR HEDEFLENİYOR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, uzun bir süredir Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük suç işliyor. Özellikle savaş cephelerindeki köy ve beldeler havadan ve karadan bombalanıyor, siviller kurban oluyor. İşgalci Türk devleti, dünyanın Ukrayna-Rusya savaşıyla meşgul olmasını fırsata dönüştürerek bölgeye dönük saldırılarını arttırdı, yeni işgal planlarına başladı.

Türk devleti ve çeteleri, Nisan ayında DAİŞ çetelerinin ‘El-Sair Lîlşêxên’ savaşı veya ‘Her iki şeyhin intikamı’ tehditleriyle eş zamanlı olarak ağır silahlar ve uçaklarla saldırılarını arttırdı. Bunun yanında Türk basın organları da propaganda yaparak askeri saflarımızda çok sayıda kaybın olduğu yönünde yalan haberler yayınladı. Diğer yandan Türk devleti, başta Asuri köyleri, Şehba, Eyn Îsa, Girê Spî ve Minbic’e bağlı köylerde yaşayan Efrînli olmak üzere bölgedeki bütün halkları ve azınlıkları hedef aldı.

'HALK GÖÇERTİLMEK İSTENİYOR'

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgeye dönük saldırıları kirli amaçlarını da gözler önüne seriyor. Halkı göçertmek ve evlerini terk etmeye zorlamak için yerleşim yerlerini hedef alıyor. Türk devleti Nisan ayında Zirgan, Til Temir, Eyn Îsa, Girê Spî kırsalı, Minbic, Şehba ve Kobanê’de sivillerin evlerini binlerce ton patlayıcıyla vurdu ve evlerine büyük zararlar verdi. Öte yandan sivillerin mezralarına gitmesine izin vermedi. Saldırılar Özerk Yönetim’e bağlı elektrik, su, okul ve cami kurumlarının çalışmalarına engel oldu.

Ramazan Bayramı kutlamalarını görmezden gelen Türk devleti ve çeteleri, bölgeyi her gün hedef aldı, özellikle savaş cephelerinde günlük yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasını zorlaştırdı. Aynı şekilde işgal altındaki bölgelerde çeteler arasında çıkan çatışmalar da yurttaşların çektiği zorlukları arttırdı."

SALDIRILARIN BİLANÇOSU

Açıklamada, Türk devletinin Nisan ayındaki saldırılarının bilançosu şöyle duyuruldu:

"-Karadan 596 top, tank ve obüs saldırısı

-13 SİHA saldırısı

-2 intihar uçağı saldırısı

-3 füze saldırısı

-19 suikast saldırısı

-122 doçka, bir BKC saldırısı

-Türk devletinin yurttaşların evlerine ve tarlalarına dönük düzenlediği saldırılarda kullandığı patlayıcı miktarı; 23 ton

-36 ev zarar gördü

-Elektrik ve su kurumu ile bir okul zarar gördü

-2 sivil ve 5 savaşçı şehit düştü

-23 yurttaş yaralandı."