QSD savaşçısı Amed Enteriyê toprağa verildi

QSD savaşçısı Amed Enteriyê (Kadar Ebdurehîm Îsa) Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde gerçekleştirilen törenle toprağa verildi.

Kaza sonucu 30 Mayıs günü şehit düşen QSD savaşçısı Amed Enteriyê'nin cenaze törenine Qamişlo halkı, sivil toplum kuruluşları, Devrimci Gençlik Hareketi, Kongra Star, siyasi parti üyelerinin yanı sıra İç Güvenlik Güçleri ve askeri güçler de katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Şemsêxan Gulo, şehit ailelerine ve direnişin ön saflarında yer alan Şehit Amed’in yoldaşlarına başsağlığı diledi.

Varlık yokluk savaşının verildiği bir dönemden geçildiğine işaret eden Şemsêxan Gulo, “Hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu varlık ve yokluk sürecidir. Erdoğan bir kez daha seçimleri kazandı ve saldırılarını artıracak. Mexmur Kampı’nı kuşatıyor, Önder Abdullah Öcalan’a 6 ay daha görüş yasağı verdi ve dün de Şengal’e saldırdı” diye konuştu.

QSD savaşçısı Amed Enteriyê'nin yakın arkadaşı Huner Qamişlo ise 2013 yılından bu yana kendileriyle birlikte QSD’nin başlatmış olduğu birçok hamlesinde yer aldığını söyledi. Huner, QSD’nin Kobanê direnişi, Kobanê kırsalı ve Sirîn beldesini özgürleştirme, Til Hemîs ve Til Birak’ın yanı sıra Şehît Rûbar Qamişlo Hamlesi, Kobanê ve her iki kent arasındaki yolu açma, Şedadê’nin özgürleştirilmesi ve son olarak ‘Dêrazor kırsalını terörden arındırma’ hamlelerinde yer aldığını sözlerine ekledi

QSD savaşçısı Enteriyê'nin babası Ebdurehîm Îsa ise, “Zaferi elde edene kadar şehitlerin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Revîn Şêxmûs, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.