Reqa Şehitleri İntikâm Hamlesi: 127 DAİŞ çetesi yakalandı

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon Odası, hamlenin sona erdiğini açıklarken, 127 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu.

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon Odası, bölgedeki DAİŞ hücrelerini temizlemek ve Reqa şehitlerinin intikâmını almak için başlatılan hamlenin sona erdiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD), 25 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Koalisyon’un hava desteğiyle geniş çaplı bir güvenlik hamlesi başlattı. Hamlede Reqa, Tebqa ve Sirîn’de onlarda nokta ve olası üs hedef alındı, geniş alanlar temizlendi. Operasyon, belirtilen tarih ve plana göre gerçekleştirildi, DAİŞ terör örgütünün hareket ve planlarına karşı etkili sonuçlar elde edildi.

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi, aşiret ileri gelenleri, kanaat önderleri ve bölge sakinlerinin talebi üzerine başlatıldı. Operasyon, 26 Aralık’ta İç Güvenlik Güçleri merkezi ile Reqa’nın Diriyê Mahallesi’nde çetelerin tutuklu bulunduğu cezaevine yönelik saldırının ardından terör örgütü hücrelerinin artan hareketliliği ve halka şantaj yapmasına ilişkin bilgilerin gelmesi üzerine ilan edildi.

Dahası, terör örgütü hücre mekanizmasını yeniden kurmaya, hedefleme tekniklerini ve terör eylemlerini değiştirerek kafa karışıklığı yaymaya ve üyelerini kaçırmayı amaçlayan eylemlere odaklanmaya çalışıyordu.

Güçlerimiz, baskın ve arama operasyonları sırasında Reqa valisi Etallah El Misan da dahil olmak üzere aranan ve şüpheli 127 teröristi yakaladı. Bir terörist hücresi de etkisiz hale getirildi. Bu hücre, İç Güvenlik Güçleri merkezine yönelik saldırıyı planlamış ve lojistik destek sağlamıştı. Aynı zamanda yaralıların kaçırılmasına yardım eden ve patlayıcı hazırlayan 4 şüpheli yakalandı, silah, cephane ve şiddet içeren DAİŞ örgütünün kitapları ve özel dini belgeleri ele geçirildi.

ÇETELERİN İLETİŞİM AĞLARI ÇÖKERTİLDİ

Operasyonlarda ayrıca Reqa’nın özgürleştirilmesinden önce çetelerin saklanmak için kullandığı eksi tüneller de bulundu. Ortak güçler, temizlik operasyonunda başta tehlikeli üyeler olmak üzere terör hücresi üyesini yakaladı, aralarındaki iletişim kanallarını yok etti, olası faaliyetlerinin temellerini kaldırdı ve üyeleri örgüte katma ağları çökertildi.

DESTEK SELAMLANDI

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon güçleri olarak, güçlerimize gerekli yardım, destek ve güveni sağlayan bölge halkının, terörist hücrelere karşı sesini yükselten ve tüm operasyon süreçlerinde güçlerimize destek veren kanaat önderleri ve aşiretlerin duruşunu selamlıyoruz.

Bu bağlamda arama-temizleme operasyonunun sona erdiğini duyuruyoruz. Güçlerimiz mücadelesini ve terör hücrelerini takip etmeyi sürdürecek, teröristlerin bölgemizin güvenliğini ve istikrarını yok etmek için yaptığı tüm planları boşa çıkaracak.”