Reqa ve Girê Spîli aşiretler: QSD’yi destekliyoruz

Reqa ve Girê Spîli aşiret kanaat önderleri, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti, QSD'ye destek mesajı verdi.

Reqa ve Girê Spîli aşiret kanaat önderleri, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Reqa’nın Elem Meydanı’nda bir araya gelen onlarca kanaat önderi, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yalan ve bahaneler ile Kuzey ve Doğu Suriye’de işlediği savaş suçlarını gizlemeye çalıştığını söyledi.

'TÜRK DEVLETİ ETNİK SOYKIRIM HEDEFLİYOR'

El-Sebxa aşireti kanaat önderi Mihemed Tirî El-Sûan tarafından okunan ortak açıklamada, Türk devleti ve DAİŞ/El-Nusra çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de insanlık dışı uygulamalara imza attığı vurgulandı. Açılamada, Türk devleti ve çetelerinin, demokratik ulus projesi ve ortak yaşam iradesini kırmak için etnik soykırım gerçekleştirmeyi hedeflediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Bölgedeki aşiret kanaat önderleri ve temsilcileri olarak, bölge halklarının kazanımlarını koruyan ve halkın iradesini yansıtan tek güç olan Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) desteklerimizi ifade ediyoruz” denildi. Erdoğan’ın Osmanlı işgalciliğini yeniden yeşertmeyi hedeflediğini vurgulayan aşiret kanaat önderleri, Erdoğan’ın bölge halkının talepleri doğrultusunda bölgeye girdiklerine dönük açıklamalarını sert bir dille yalanladı.

ÇAĞRI

Açıklamada, uluslararası kamuoyuna, bölge halkının özgürlük ve huzur taleplerine destek olma ve Türk devletinin işgal saldırılarının karşısında durma çağrısı yapıldı.