Reqa ve Şedadê’de Türk devleti protesto edildi

Reqa ve Şedadê’de halk alanlara çıkarak Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Reqa’nın doğusunda bulunan El Kerame beldesinde toplanan yüzlerce kişi, Türk devletini kınayan pankartlar açarak yürüyüş gerçekleştirdi. Kerame Meclisi’ne doğru hareket eden halk, yürüyüş boyunca Türk devletini kınayan sloganlar attı.

Meclis binası önünde mitinge dönüşen yürüyüşte saygı duruşunda bulunuldu. Hazırlanan basın metni Kerame Belediye Eşbaşkanı Feysel El Beyrem tarafından okundu. Uluslararası kamuoyunun Türk devleti karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Feysel El Beyrem, dünyanın gözü önünde Şengal halkının katledildiğini söyledi.

Suriye’nin demokratikleşmesi ve toprak bütünlüğünün korunması için Suriye halklarının her şeyi göze aldığını dile getiren Feysel El Beyrem, uluslararası kamuoyunun da Türk devletinden hesap sorulması için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

ŞEDADÊ

Hesekê’nin Şedadê ilçesinde de halk, Türk devletini protesto etmek için alanlardaydı. Özgürlük Meydanı’nda toplanan halk, uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınayan pankartlar açarak yürüyüşe geçti.

Eylemde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yönetim Kurulu Üyesi Mihêdî El Dexîm, Türk devletinin Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınadı. Faşist Türk devletinin bölgede şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları yok etmeye çalıştığını dile getiren Mihêdî El Dexîm, bölgedeki huzur ve istikrarın bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kongreya Star adına söz alan Rehef El Ali, “Türk devletinin amacı bölge halkını korkutup göç ettirmek ve böylece sömürgeci politikalarını burada hayata geçirmektir” dedi.

Çağdaş Demokratik Ulusal Parti Genel Sekreteri İbrahim El Xelil de Erdoğan’ın uluslararası hukuku çiğnemesine dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi.