Reqa ve Tebqa’da işgal protestosu

Reqa ve Tabqa’da düzenlenen bir eylem ile Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılar protesto edildi ve BM sorumluluğa davet edildi.

Tabqa Genç Kadın Birliği’nin düzenlediği eyleme Tebqa ve köylerinden çok sayıda kişi katıldı.

Tabqa’nın kuzeyinde El Mehmûdilî ilçesinde gerçekleştirilen eylemde QSD bayrakları taşınırken, QSD’nin ortaya koyduğu direniş ve şehitler için sloganlar atıldı.

Şehitler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Tabqa Gençlik Spor Komitesi Eş başkanı Fatime El Salih yaptığı açıklamada, “Öncelikle Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırısı bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriliyor. Bu saldırıları kınıyoruz” denildi.

Açıklamada işgalci Türk devletinin tutsaklara yönelik hapishanelerde uygulanan baskılara ve tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecride karşı başlattıkları açlık grevine dikkat çekildi.

Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarının terörü bitirmek amacıyla yaptıkları fedakarlıklar vurgulandı. İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları durana kadar ve işgal altında olan bölgeler özgürleştirene kadar direniş devam edecek diye belirtildi.