Reqalı gençlerden ihanete başkaldırı çağrısı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını kınayarak, Şengal halkının direnişini desteklediklerini belirtti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin onlarca üyesi bugün Reqa Gençlik Meclisi’nin önünde ‘Şengal soykırımından iradenin zaferine’ sloganıyla açıklama yaptı. Açıklamayı Reqa Gençlik Meclisi Yöneticisi Buşra El-Naêf okudu. Açıklama Şöyle:

 “Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği olarak, işgalci Türk devletinin Avaşîn, Zap ve Mam Reşo’ya yönelik kimyasal silahlı saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca KDP’nin Kürdistan halkının katledilmesine ve yerinden edilmesine yönelik ihanetini ve DAİŞ çeteleri tarafından Şengal işgaline verdiği desteği de kınıyoruz.

Bugün KDP, Şengal’e tekrar ihanet ediyor ve kurumlarıyla savaşıyor, bu şekilde işgalci Türk devletinin çıkarlarına hizmet etmek için her yerde Özerk Yönetim’in projeleriyle savaşıyor. KDP aynı zamanda Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcisi Cîhad Hesen’i yaklaşık 4 ay boyunca kaçırmıştı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği olarak, tüm güçleriyle Şengal’i savunacaklarının sözünü veren Şengal halkının direnişini destekliyoruz. Bu saldırılara karşı onların yanında yer alarak Şengal halkını ve toprağını koruyacağımızın sözünü veriyoruz.

Özgürlük isteyen halkları hedef alan komplolara karşı, özellikle Reqalı gençler olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm gençlerine ihanetçilere başkaldırmaları çağrısı yapıyoruz.”