Rojava’da komploya karşı protestolar

Kuzey ve Doğu Suriye’nin çeşitli merkezlerinde uluslararası komplonun kınanması amacıyla eylemler ve etkinlikler düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla Kobanê’de yürüyüş, Hesekê, Dêrik ve Halep’te ise açıklama, seminer düzenlendi.

Genç Kadınlar Birliği, "15 Şubat komplosu özgür bir arada yaşama karşı geliştirildi” sloganıyla Kobanê’de bir yürüyüş düzenledi.

Genç Kadınlar Birliği adına yapılan açıklamada Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınanarak, 21’inci yüzyılda Kürt halkının kültürel haklar başta olmak üzere hala haklarından mahrum olduğu, çözüm üreten Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadeleyi sürdürme sözü verildi.

Halep’te Toplumsal Adalet Divanı’nın Şêxmeqsûd Mahallesi’nde yaptığı açıklamayı ise Avukat Cemîl Hemed okudu. Hemed, uluslararası toplum ve uluslararası kuruluşlara, Türkiye’ye insani anlaşmalara uyması ve Avrupa Mahkemesi kararlarını uygulaması için baskı yapılması çağrısında bulundu.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi, halka yönelik sinevizyon gösterimi yaparken Dêrik’te Kongra Star, Dicle Kültür ve Sanat Merkezi'nde uluslararası komplo üzerine bir seminer verdi.