Rojava’daki Êzidîlerin çatı örgütü Êzidî Evi oldu

Cizre Bölgesi Êzidî Evî’nin gerçekleştirilen 4’üncü kongresinde Êzidî Evi, Rojava’daki tüm Êzidîlerin çatı örgütü olarak kabul edildi.

Cizre Bölgesi Êzidîler Evi 4’üncü Kongresi sona erdi. Amûdê’deki Beylesan salonunda gerçekleştirilen kongreye, Efrîn ve Şengal Êzidî Evi üyeleri, Süryani, Kürt ve Arap partilerinin temsilcileri, tüm inançlardan temsilciler, kanaat önderleri, Özerk Yönetim yetkilileri ve TEV-DEM Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Xerîb Hiso ile YPG komutanları katıldı.

Kongrede yapılan değerlendirme ve önerilerin ardından seçime gidildi. Seçimde Êzidî Evi yönetimine 15’i kadın 35 kişi seçildi. Yeni yönetime seçilenlerin yemin etmesinin ardından, kongrenin sonuç bildirgesi okundu.

Sonuç bildirgesinde Êzidîlerin tarih ve kültürlerinin belgelenerek kayıt altına alınması, çocukların Êzidî inancına göre eğitim görmesi, Kuzey ve Doğu Suriye genelinde aylık dergi çıkarılması ve farklı devletlerde yaşayan Êzidîler ile ilişki geliştirilmesi kararı alındı. Kongrede ayrıca Êzidî Evi, Rojava’da bulunan tüm Êzidî kurumlarının çatı örgütü olarak kabul edildi.