Rojava halkı Kobanê için alanlara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye halkları Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını düzenledikleri kitlesel eylemlerle protesto etti.

Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırıları Reqa, Tebqa, Til Berak, Minbic ve Til Rifet’te düzenlenen kitlesel eylemlerle saldırılar protesto edildi.

Düzenlenen yürüyüş ve açıklamalarda, Kobanê'ye yönelik bir kişinin şehit edilmesi, bir çocuğun bacağının kesilmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınandı.

Reqa Şehit Aileleri Meclisi, binalarının önünde onlarca kişinin katılımıyla açıklama yaptı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nur Derwiş’in okuduğu açıklamada, işgalci Türk devletinin Kobanê başta olmak üzere Suriye'ye yönelik insanlık suçlarının devam ettiği belirtildi.

Rusya ve Uluslararası Koalisyon'un saldırılara karşı sessiz kalması da kınanan açıklamada, insan hakları örgütleri ve uluslararası mahkemelerin sorumluluklarını yerine getirmesi istendi.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Berak ilçesinde Suriye Devrimci Gençlik Hareketi meşaleli yürüyüş düzenledi.

Onlarca ilçe sakininin katıldığı yürüyüşte, gençlerin mücadeleye katılması yönünde çağrı yapıldı.

Tebqa’da Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde yapılan açıklamada da, uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşları, Türk devletinin sivillere karşı işlediği suçlara karşı derhal harekete geçmeye çağırıldı.

Minbic’da ise Genç Kadınlar Birliği, "Özgürlük şehitlerinin ruhuyla zafere dek mücadele edeceğiz", "Ben terörist değilim, ayağımı istiyorum", "Devrimci gençlik, halkı ve devrimi temsil ediyor" yazılı pankartlar taşıyarak yürüdü.