Rojava kentlerinde coşkulu kutlamalar

Kuzey ve Doğu Suriye genelinde ve Şam’da Newroz ateşini yakan binler, coşkulu halaylarla kutlama yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde ve Şam’da akşam saatlerinde Newroz meşaleleri yakıldı. Yöresel kıyafetlerini giyen halklar, devrimci şarkılar eşliğinde ateş etrafında halaylar çekti.

KOBANÊ

Kobanê’de Şehit Dicle Şehitliği’ne akan yüzlerce kişi şehit mezarlarında mum yakarak şehitleri andı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Şehit Dicle Şehitliği’nden Miştenur Tepesi’ne doğru meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Gençler Miştenur Tepesi’nde Newroz ateşi yaktı.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’de yüzlerce kişi Newroz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Newroz ateşini yakan kitle, devrimci şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

ŞEHBA

Akşam saatlerinde Şehba, Efrîn ve Şêrawa’dan onlarca kişi Şehba’da toplanarak Newroz ateşini yaktı. Coşkulu bir şekilde kutlama yapan kitle, devrimci şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

TIL TEMIR

Til Temir Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan onlarca kişi Newroz ateşini yakarak coşkulu bir kutlama yaptı.Geç saatlere kadar ateşin etrafında halay çeken kitle, Önder Öcalan’a özgürlük sloganları attı.

SÊMALKA

Semalka Kapısı İdaresi, Welid Kapı İdaresi ile işbirliği yaparak burada Newroz ateşini yaktı.

Cizre Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Xebat Hisên, Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, onlarca Sêmalka Kapısı mensubu, İç Güvenlik Güçleri, Dêrik Gümrüğü, Uluslararası Koalisyon Güçleri generalleri Bryce Andrews ve Jack Abrams ile koalisyon savaşçıları da kutlamaya katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmeleri okundu.

Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm halklarının Newrozu’nu kutlayarak, bu yılki Newroz’un Abdullah Öcalan’ın zafer yılı ve fiziki özgürlük Newroz’u olacağını söyledi.

Xebat Hisên ve Remziya Mihemed ile General Bryce Andrews Newroz ateşini yaktı. Ateşin yakılması sırasında Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları atıldı.

Kutlama, devrimci şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê ilçe merkezindeki kutlamaya onlarca kişi katıldı. Newroz ateşi şehit anneleri tarafından yakıldı. Devrimci şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlama sona erdi.

ŞAM

Şam’ın Zorava Mahallesi’nde de yüzlerce kişinin katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. Yöresel kıyafetleriyle kutlamaya katılan halklar, ateşin etrafında devrimci şarkılar eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi.