Rojava’ya 100 solunum cihazı için kampanya

Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı), korona virüsünün hızla yayıldığı Kuzey Doğu Suriye’de acil ihtiyaç duyulan 100 adet solunum cihazı için yardım kampanyası başlattı.

Dünyada hızlıca yayılan ve şu ana kadar 1 milyon 200 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüsü salgını Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nde de tırmanışa geçti.

Suriye iç savaşının olumsuz etkileri nedeniyle sağlık sisteminde ağır hasarın olduğu bölgede virüsle mücadele için büyük bir çaba sarf ediliyor. Heyva Sor a Kurdistanê de bu mücadelede ihtiyaç duyulan teçhizatların başında gelen solunum cihazı temini için kampanya başlattı.

Heyva Sor a Kurdistanê’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Rojava’da bu solunum cihazları çok eksiktir ve acil ihtiyaç duyulmaktadır. İlk etapta 100 adet cihazın temin edilip acilen Rojava’ya ulaştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde yayılan virüsten dolayı ölümler de çok artacaktır. Kurumumuz Heyva Sor a Kurdistanê bu cihazlarla ilgili gerekli araştırmayı yapmış olup, Rojava’ya ulaştırma masrafı da dahil cihazın tanesinin fiyatının 23 bin euro olduğunu tespit etmiştir. 100 adet cihaz için toplamda 2 milyon 300 bin euro gerekmektedir. Heyva Sor a Kurdistanê her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de Rojava halklarının yanında olmaya ve destek vermeye devam edecektir. Korona virüs ile mücadele eden Rojava halkına gerekli cihazları ulaştırmak için yardım kampanyası başlatıyoruz. Tüm duyarlı insanlara çağrımız Rojava halkına korona virüsle mücadelelerinde destek olmaları ve yardım elini uzatmalarıdır.”

Kampanyaya destek olmak isteyenler şu link üzerinden katkıda bulunabilirler:

https://www.heyvasor.com/tr/kampanyaya-cihazen-behngirtine-ji-bo-rojava/