Rojavalı sanatçılar gerillayla

İşgal saldırılarına karşı gerillanın direnişini selamlayan Rojavalı sanatçılar, “Eserlerimizle gerillanın yanında olacağız. Gerekirse silah da kaldırır, öyle yanlarında dururuz” mesajını verdi.

Rojavalı sanatçılar Sîpan Xelat, Nesrîn Botan, Danîş Botan, Sümeyye Serêkaniyê ve Ebdurrahman Ereb Beravî, Türk devleti ve KDP ortaklığında Kürt halkına dönük yürütülen imha saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu.

HALKIMIZ TARİHİ DİRENİŞE SAHİP ÇIKACAKTIR

Sîpan Xelat: Türk devleti ve KDP tarafından yürütülen işgal saldırılarına karşı verilen eşsiz direnişi selamlıyoruz. Halkımız da bu tarihi direnişe sahip çıkacaktır. Türk devleti Kürdistan’ın her yerinde Kürt halkına, kazanımlarına, özgürlüğüne, kültürüne ve kimliğine karşı imha savaşı yürütüyor. Bu saldırılardaki amaç Kürtlerin yok olması, iradesiz olmasıdır. Özellikle bu son zamanlarda başlayan saldırılar çok özel yapılıyor. KDP de bu saldırılarda esas ortaklık yapıyor. Biz sanatçılar olarak KDP’nin bu ihanetçi tutumuyla Kürt halkına ve kültürüne dönük saldırılar yürütmesini kabul etmiyoruz. Halkımız da bu ihanetçilerin hakikatini iyi bilmeli ve tutum sahibi olmalıdır.

GERİLLAYLA BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Nesrîn Botan: Yıllardır Türk devleti ve çetelerine karşı direnen kahraman gerillaları ve özgürlük savaşçılarını selamlıyorum. Her Kürt, Türk devletine yardım edenlere karşı çıkmalı ve bu direnişin yanında yer almalıdır. Bugün tarihi bir mücadeleyle varlık ve yokluk savaşı veriliyor. Kürtler bu durumu iyi görmelidir. Siyasi partiler değil Kürdistanlılar bilmelidir ki zafer Kürt halkınındır. Her zaman olduğu gibi biz kazanacağız. Kaybedecek ve tarihe kara leke olarak geçenler ise bu işgale ortak olanlardır. Her Kürt ve sanatçı el ele vermeli ve gerillayla olmalıyız. Bu birlikle kazanacağız.

GERİLLA VARLIK SEBEBİMİZDİR

Danîş Botan: Kürdistan’ın dört bir tarafında irademize, kültürümüze, kimliğimize ve varlığımıza dönük imha saldırıları var. Bugün özgürce yaşıyorsak dağlarda direnen gerillanın fedakarlığı sayesindedir. Gerilla varlık sebebimizdir. Ezilenlerin koruyucusudur. Türk devletinin saldırılarına ortaklık edenler kendi sonlarını getiriyor. Bu hakikati bilmelidirler. Gerillaya saldıranların kendileri yok olacaktır. Toplumumuz ayağa kalkmalı ve görevlerini yerine getirmelidir. Sanatçılar eserlerini direnişin ve toplumun hizmetine sunmalıdır. Eserlerimizle gerillanın yanında olmalıyız ve olacağız. Gerekirse silah da kaldırır, öyle yanlarında dururuz. Kimse gerillanın ve bu halkın iradesini kıramaz.

SALDIRILARA ORTAKLIK EDEN KDP’Yİ KINIYORUZ

Sümeyye Serêkaniyê: Türk devleti ve çetelerinin saldırısı salt Kürtlere dönük değil tüm halklara yöneliktir. Ne kadar saldırsalar da gücümüzü ve irademizi kıramazlar. Gerilla olmasa biz de olmayız. Gücümüz gerilladır. Gerilla sadece Kürtlere değil tüm halklara sahip çıkıyor ve koruyor. Bugün kutsal gerilla gücümüze karşı saldırılara ortaklık eden KDP ve Barzani ailesini kınıyoruz. Dört parça Kürdistan’daki sanatçılar tüm sanatlarını ve eserleriyle bunu yansıtmalı. Böyle yaparsak ne Erdoğan ne de Barzani ailesi karşımızda durabilir. Sonuna kadar gerillayla olacağız.

SANATÇILARA ÇAĞRI: SİZ DE TUTUMUNUZU BELİRTİN

Ebdurrahman Ereb Beravî: Türk devleti bugün Şengal ve Medya Savunma Alanlarına, gerillaya ve halka saldırıyor. Türk devleti sadece PKK’ye ve gerillaya saldırmıyor, tüm halk bileşenlerini hedef alıyorlar. Bugün Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında bulunan sanatçılara sesleniyorum; siz de bu saldırılara karşı tutumunuzu belirtin. Bugün Kürdistan’ın dört bir yanına vahşi saldırılar oluyor. Sanatçılar olarak tüm bu saldırıları kabul etmiyor, karşısında duruyoruz. Kürdistanlı sanatçılar da eserlerini ve sanatını halkımıza adayarak bu savaşı kabul etmemelidir.