Rojavalılar: İşgale ve ihanete karşı gerillanın yanındayız!

Efrîn’den Kobanê’ye, Qamîşlo’dan Dêrik’e kadar Kürtler, Türk devleti ve KDP ortaklığıyla başlatılan işgal saldırısına tepki gösterdi, "Gerillanın yanındayız" dedi.

Türk devleti 17 Nisan tarihinde Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine dönük yeni bir işgal saldırısı başlattı. Gerilla işgale karşı direnirken dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, alanlara çıkarak gerillanın işgale karşı tarihi direnişini selamlıyor.

Rojavalı Kürtler, Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin ihanetçi tutumuna ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

 Efrîn, Kobanê, Hesêkê, Qamîşlo ve Dêrik’ten Kürtler, PKK’nin yanında olacaklarını belirterek, KDP’yi de saldırılara ortak olmayı bırakıp Kürtlerin yanında durmaya çağırdı.

 'BU İHANET SENİ DE YOK EDER!'

Kobanêli Emine Yasin, ihanetin KDP’ye büyük kayıplar verdireceğini belirterek, şunları kaydetti: “Barzani Ailesi'nin yaptıklarına yeter artık! İşgalcilerle bir olup Kürt halkına ve gerillaya saldırıyor. Böyle devam ederse gereken cevabı vereceğiz. İşgalcilere yardım ediyorlar. İhanetin ipi kısadır, kesiktir. Hiçbir zaman sonuca ulaşmamıştır. Ne kadar birlik olalım çağrısı yaptıysak kulak vermediler. Ey hainler, bir gün olur da zora girersen işgalciler mi sana sırt çıkar, yoksa Kürtler mi?

Niye Kürtleri geriletmeye çalışıyorlar... Gelişimi konusunda elinden bir şey gelmiyorsa engel de olma. Bizi tek tek yok etmek için düşmanla birlik oluyorsun. Sizin de sonunuz gelecektir. Bizim çizgimiz şehitlerin çizgisidir. Hiçbir zaman düşmeyiz. Bunu iyi bil. Herkes seferberliğe geçerken sen ne yapıyorsun! Sana diyebileceğimiz her şeyi söyledik. İşgalciliği bırak. Seni de yok eder. Zafer bizim olacaktır. İşgalcileri yerle bir edeceğiz. İhanetin sonu uçurumdur. Cesaretliyiz, boyun eğmiyoruz. Zafer de bizimdir.”

'KENDİNE SERVET, HALKA KATLİAM!'

Kobanêli Eli İsa, KDP’nin çıkarları için Kürtleri tehlikeye attığını işaret ederek, “İhanet kanlarında var. Bize karşı savaşanlarla arkadaşlık yapıyorlar. Sadece çıkarlarını düşünüyorlar. Kürtlere ne olacak, umurlarında değil. Bu ilk kez yapılmıyor, yüzlerce kez yapıldı. Çocuklarımız KDP eliyle katlediliyor. KDP, Türk devletiyle bir olmuştur. Kaç kezdir özgür Kürdistan dağlarına saldırıyorlar. Bu dağlarda kimler ne için yaşıyor? Kürtlerin özgürlüğü ve hakkı için oradalar. Barzani Ailesi kendilerine servet yaparken Kürtlerin katledilmesine dâhil oluyor” dedi.
Eli, şu ifadeleri de kullandı: “Rojava-Şengal arasında duvar örüyorlar. Bu utanç duvarıdır. İhanete ve sessizliğe yeter artık! Dün hegemon güçler nasıl Kürdistan’ı parçaladıysa bugün de KDP aynısını yapıyor. Kürdistan dağları hakikatin dilidir. Onlar da hakikatin dilini kabul etmiyor. Kürdistan dağları halkların birliğidir, onları da istemiyor. Elinizi vicdanınıza koyun. Kendinize sahip çıkın. Unutmayın, Kürtler birdir. Gerillaya bir şey olursa size de olur. Hainler her zaman kaybeder. KDP de elini verdiği Türk devletiyle yok olacaktır.”

'KAZANACAK OLAN PKK’DİR'

Dêrikli Azad Silêman, PKK’nin zafere ulaşacağına, ihanetçilerin kaybedeceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Türk devletinin gerillaya saldırısında KDP’nin de eli var. Bu saldırılarda önce kaybedecek olan KDP ve Barzani Ailesi'dir. KDP kendi sonunu getiriyor. Unutmasınlar ki Kürdistan Ulusal Mücadelesi hiçbir zaman kaybetmeyecektir. Tansu Çiller’den Kenan Evren'lere herkes PKK’yi yok etmeye çalıştı. Ama hiçbiri de başaramadı. PKK yok olmaz. PKK tüm Kürdistan’ı temsil ediyor. Kürdistan’ın tamamı PKK’yle birlikte.

Türk devletine ortaklık yapan KDP, Başûrê Kurdistan’ı yok olma tehlikesine atıyor. Varlık ve yokluğumuz PKK’dir. Hepimiz PKK’nin yanındayız. Çetelere karşı gerillanın yanındayız. Bugün savaşan Kürtlerin şerefini ve onurunu savunanlar onlardır. Çeteler kaybedecek, PKK ve gerilla kazanacaktır."

'İHANETE GÖZ YUMULMAYACAK'

Qamîşlolu Fadia Silêman, Kürt anası olarak sonuna kadar işgale karşı direnen gerillanın yanında olacağını belirterek, “Şehit ve gerilla anasıyım. Kanımızın son damlasına kadar gerillanın arkasında olacağız. Kürt anaları işgale karşı direnen çocuklarının arkasındadır” dedi.

KDP’ye ‘Düşmanla hareket etmekten vazgeç’ çağrısı yapan Fadia Ana, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Barzani Ailesi'ne sesleniyorum; düşmanla birlikte hareket etmeyelim. Gerillayla birlikte Türk devletine ve işgale karşı duralım. Gerilla bizim çocuklarımızdır. Sizin gibi çocuklarımıza ihanet edemeyiz. Kürt olarak bir olup düşmanı yıkalım. Kürtler eskisi gibi göz yummayacaktır. Hiçbir zaman Türk işgalini ve sizin hainliğinizi kabul edilmeyecektir."

'KDP'YE GÜVEN KALMAMIŞTIR'

Hesêkêli İbrahim Şêxmûs, Türk devletiyle Kürt çocuklarını katledenlere güvenin kalmadığı vurgusunda bulunarak, “Türk devleti gerillaya saldırıyor. Kürt halkı olarak gerillanın yanındayız. KDP’ye güvenimiz kalmamıştır. Önceden de yüzlerce gencimiz onların elinde katledildi. Türk devletiyle ilişkileri tarihidir. Kanımızın son damlasına kadar da gerillamızı bırakmıyoruz. Sonuna kadar arkalarındayız” diye kaydetti.

'BİZ DE DİRENİŞE DÂHİL OLACAĞIZ'

Efrînli Nesra Habeş, gerillanın yanında işgale karşı savaşacaklarını belirterek, “Kürtlüğün, özgürlüğün ve bağımsızlığın merkezi gerilla alanlarına saldırıya karşı biz de mücadele edeceğiz” dedi. 

Efrînli İbrahim Genco da şöyle konuştu: “Ulusal birliğe en fazla ihtiyacın olduğu bu süreçte KDP gibi güçlerin düşmanla birlikte hareket ederek Kürtlere karşı savaşması iyi görülmelidir. KDP’nin bu savaşta eli var. Gerillaya dönük saldırı ve KDP’nin dâhil olmasını kabul etmiyoruz. Biz de direnmeye ve savaşmaya hazırız.”