Rojavalılar ihanet ve işgali protesto etti

Girkê Legêli yüzlerce kişi, Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine bugün KDP’nin ihanetine karşı alanlara çıktı.

KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliğine karşı 12 Nisan’dan bu yana başlatılan eylemler sürüyor. Hesekê ve Qamîşlo kantonlarında çok sayıda gösteri düzenlendi. Eylemlerin 26 Nisan’a kadar devam etmesi bekleniyor.
Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine bugün Qamîşlo Kantonu’na bağlı Girkê Legê ilçesinden yüzlerce kişi alanlara çıktı.

'İHANETE KARŞI DİRENİYORUZ'

Girkê Legê’nin batısındaki Şehit Xebat Dêrik Meydanı’nda düzenlenen eylem, “İhanete karşı direniyoruz ve onurumuzu koruyoruz” şiarıyla başladı. Şehit aileleri, Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri, dini ve sivil toplum kurumları da eyleme katıldı.
İlçedeki ana caddelerde yürüyüşe geçen halk, merkez çarşıda miting yaptı. Mitingde kısa bir konuşma yapan PYD Girkê Legê Bürosu üyesi Mihemed Cemîl, KDP’nin tarihinin ihanetle dolu olduğunu söyleyerek, "KDP, Kürtleri yok eden ve toprağını işgal eden Türk devletinin soykırımcı politikalarına destek veriyor" dedi.
Mihemed Cemîl, şöyle devam etti: “KDP, Kürdistan halkına karşı Türk devletiyle iş birliği yapıyor. Başûrê Kurdistan’a ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne saldırmasına onay veriyor. Bununla birlikte Başûrê Kurdistan Hükümeti Başkanı Mesrur Barzani Türkiye’yi ziyaret ederek Erdoğan’la görüştü. Bu iş birliğinin göstergesi.”
Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Narîşan Berekat ise “Kuzey ve Doğu Suriye halkları Kürt halkının davasına inanıyor. Zafer ve özgürlük için binlerce genç canını feda etti” dedi.
Narîn Berkat konuşmasının sonunda Başûrê Kurdistan halkına soykırım siyasetine karşı mücadele ve direnişi büyütme çağrısı yaptı.