Sara Qawas: PKK’nin attığı temel belirleyicidir

Rojava’da PKK’nin attığı temel ve verdiği mücadelenin belirleyici olduğunu söyleyen PYD Meclis Üyesi Sara Qawas, “Bu devrim, Önder Apo’nun felsefesi ve Apocu ruhun devamıdır” dedi.

PYD Meclis Üyesi Sara Qawas, ezilen ve tüm hakları gasp edilen kadının da PKK sayesinde iradesine ve varlığına sahip çıktığını vurguladı.

PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan PYD Meclis Üyesi Sara Qawas, Kürt halkının kendi toprakları üzerinde, kimliği ve iradesiyle yaşama umudu ve şansının PKK tarafından yaratıldığını söyledi. Kürt halkının, kendi tarihine, kültürüne ve toplumsal değerlerine sahip çıkmaya başladığını kaydeden Sara Qawas, ezilen ve tüm hakları gasp edilen kadının da iradesine ve varlığına sahip çıktığını belirtti. 

Rojava halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle büyüdüğünü ve bu ruhla devrim yaptığını söyleyen Sara Qawas, şunları ifade etti: “Bu devrim, Önder Apo’nun felsefesi ve Apocu ruhun devamıdır. Bu ruh, bugün tüm Ortadoğu’da bir ışık gibi yayılıyor. Ortadoğu’da Önder Apo’nun fikirleri, ideolojisi ve demokratik ulus projesi her geçen gün etkisini daha da büyüyerek gösteriyor. Halklarımız, devrimle birlikte ekonomik, toplumsal, siyasal ve iradi özgürlükleri için mücadele etmeye devam ediyor. Bunun için büyük mücadele verdiler, büyük bedeller ödediler ve ödeyeme devam ediyorlar, ancak büyük kazanımlar da elde ettiler.”

PKKnin attığı temel ve verdiği mücadelenin belirleyici olduğunun altını çizen Sara Qawas, “Eğer bugün biz Rojava’da tüm saldırı ve işgallere rağmen kendi özgür sistemimiz içinde yaşıyorsak, halklar bir araya gelip ortak mücadele vererek devrimin kazanımlarına sahip çıkıyorsa ve kadınlar özgürce kendi iradelerine sahip çıkıp toplumun her alanında yaşamda yer alıyorsa PKK’nin verdiği mücadele sonucudur” dedi.