Sarıkaya: Direniş sürüyor; Öcalan’ın görüşleri esastır

Strasbourg'daki eylemcilerden Mustafa Sarıkaya, direnişi sürdürdüklerini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mesajını esas alacaklarını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikasına karşı Leyla Güven’in 7 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişine 17 Aralık’ta Strasburg’da da dahil olunmuştu.

Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi sonrasında açlık grevi ve ölüm orucu direnişçileriyle ilgili mesajı beklenirken, Strasburg’daki direniş tüm kararlılığıyla sürüyor.

"Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim" şiarıyla direnişlerini sürdüren eylemcileri, bugün Fransa, Almanya ve İsviçre’den gelen yüzlerce kişi ziyaret etti.

'DİRENİŞ KÜRT HALKININ KADERİNİ İLGİLENDİRİYOR'

Medya organlarına yönelik ortak bir açıklama yapan eylemcilerden Siyasetçi Mustafa Sarıkaya, 160 günden bu yana süren direnişlerinin büyük bir direniş olduğunu, en büyük direnişin ise İmralı’da Öcalan tarafından sürdürüldüğünü vurguladı.

Öcalan’ın avukatlarının yaptıkları görüşme sonrasında dünya kamuoyunun Öcalan’ın ne dediği konusunda merakla beklediğini söyleyen Sarıkaya, kendilerinin de bu süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Tecride karşı direnişin somut amaçları olduğunu ve direnişin Kürt halkının kaderini ilgilendirdiğini, binlerce tutsağın yanı sıra tüm dünyaya yayıldığına dikkat çeken Sarıkaya, eylemcilerin tümünün amacının tecridin kırılması olduğunu söyledi. Kürdistan ve dünyanın birçok ülkesinde süren direniş olduğunu söyleyen Sarıkaya, yapılan avukat görüşmeleri sonrasında avukatların eylemcileri bilgilendirme aşamasında olduğunu belirtti.

Sarıkaya, dünyanın dört bir yanındaki eylemcilerin Öcalan’ın fikirleri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

'ÖCALAN'IN İSTEĞİ BELİRLEYİCİ

Direnişin sürdüğünü ve amaca ulaşma yönünde ilerlediğini söyleyen Sarıkaya, Türk devletinin oyunlarına karşı uyardı.

Öcalan’ın mesajının kendileri için belirleyici olduğunu belirten Sarıkaya, kendilerinin de buna göre tavırlarını kamuoyuna duyuracağını söyledi.

Sarıkaya, “Yine de oldukça hassas bir süreçte olduğumuzu hatırlatmak isterim. Bu eylemin somut talepleri var. Şimdi de ikinci kez Rêber Apo ile görüşme oldu. Biz de tek tek bu konuda bilgi sahibi olmak istiyoruz” dedi.

'ÖCALAN EYLEMCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSİYOR'

Avukatların yanı sıra Kürt Özgürlük Hareketi’nin yapacağı açıklamaların da önemli olduğunu dile getiren Sarıkaya, bunun teknik bir süreç olduğunu söyledi.

Sarıkaya, bir soru üzerine avukatların Öcalan’ın açıklamalarını kendileriyle de paylaşacağını söylerken, Öcalan’ın özellikle direnişçilerin görüşlerine önem verdiğini hatırlattı.

Bu aşamaya gelinmesinin tecride karşı direniş sayesinde olduğunu söyleyen Sarıkaya, kendileri için önemli olanın Öcalan’ın söyledikleri olduğunu ifade etti. Sarıkaya, kendilerinin hiçbir şekilde ‘eylemi bitirelim’ gibi bir kaygı veya amaç içerisinde olmadıklarının altını çizdi, kamuoyunu Öcalan adına avukatların yapacağı açıklamayı beklemeye çağırdı.