Sêmalka eylemine ziyaret: Direniş kazanacak

Sêmalka’daki eylemi Cizre Bölgesi İç Güvenlik Komitesi yönetimi ve kurumlar ziyaret etti. Ziyarette, "Direniş kazanacak, ihanet kaybedecek" mesajı verildi.

KDP tarafından şehit düşürülen gerillaların cenazelerinin ailelerine ulaştırılması için Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlatılan eylem 59’uncu gününde devam ediyor.
Cizre Bölgesi İç Güvenlik Komitesi ve komiteye bağlı İç Güvenlik Güçleri, Kadın Asayiş Güçleri ve Ulaştırma Müdürlüğü çalışanları tarafından kitlesel ziyaret gerçekleştirildi.
Eylem çadırına doğru sloganlarla yürüyüşe geçen kitle, sınır hattında toplanarak şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

'HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ'

Saygı duruşunun ardından İç Güvenlik Komitesi Eşbaşkan Yardımcısı Hemrin Eli tarafından basın açıklaması yapıldı. Eylemcilerin direnişini selamlayan Hemrin Eli, “Rojava Devrimi, direniş ve mücadeleyle bugünkü konumuna geldi. Devrim kazanımları ve şehitlerimizin yarattığı değerleri, ihanetle yok etmeye çalışıyorlar. Rojava Devrimi nasıl ki tüm zorluklara rağmen bugünkü kazanımlara ulaştıysa bundan sonra da mücadeleyi büyüterek halkımızın ve halkların özgürlüğü hedefimize ulaşacağız” dedi.
Kürt, Arap ve Süryani halklarının ihanet çizgisine karşı ortak duruş gösterdiğini belirten Hemrin Eli, ihanetçiliğin şehit cenazelerini ailelerine teslim etmeyen bir düzeye ulaştığına dikkat çekerek, “Artık özgürlük zamanıdır, halkların kardeşliği zamanıdır. Herkesin ihanete karşı durma zamanıdır” diye belirtti.

KDP İHANETİNE KARŞI HALKA ÇAĞRI

Hemrin Eli, devamla KDP’nin ihanetine karşı halkı mücadeleye davet ederek, şunları kaydetti: “Şehitlerimiz özgürlük için canlarını feda ediyor fakat cenazelerine ulaşmamız engelleniyor. İhaneti bugün kınamazsak tarihe mal olacak ve tarih bizi yargılayacaktır. Şehitlerimiz sayesinde nasıl bugünlere geldiysek bizler de şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Gün, sessiz kalma günü değildir. Herkes ihanetçi çizgiye karşı tutumunu göstermelidir. İhanetçi çizgi kaybedecek, direniş çizgisi kazanacaktır.”

İç Güvenlik Komitesi heyeti, açıklamanın ardından eylemcilerle dayanışmak için eylem çadırına geçti.