Serêkaniye’de Koalisyon ve QSD’den ortak devriye

QSD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’ne bağlı birlikler bugün Hesekê Kantonu’na bağlı Serêkaniyê ilçesinde ortak devriye geziyor.

ANHA, QSD ve Uluslararası Koalisyon’un bugün Serêkaniyê merkezinde devriye attığını yazdı.

İlçe merkezinde dolaşan askeri konvoyun daha sonra Kuzey Kürdistan sınır hattındaki köylere giderek devriye turlarını sürdürdüğü öğrenildi.

5 gün önce CENTCOM ve Uluslararası İttifak Güçleri Komutanı Orgeneral Mckenzie QSD Komutanı Mazlum Ebdi ile, ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ise Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ‘sınır güvenliği’ konusunda görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmlerin yapıldığı gün, Serêkaniye’den bir roket Ceylanpınar’a atılmıştı.

QSD Resmi Sözcüsü Kino Gabriel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu roketi atan şahsın yakalandığını, konunun soruşturulduğunu ve olayın karışıklık çıkarmak amacıyla yapıldığını belirtmişti.

Konuya dair değerlendirme yapan birçok analist ve ajans, olayı verirken 2014 yılında ortaya çıkan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın “Gerekirse Suriye’ye 4 adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırır, savaş gerekçesi üretirim” sözlerine dikkat çekmişti.