Seydo: Irak ve Başur Şengal’e saldırıdan sorumlu

Cizre Bölgesi Êzidî Evi Yürütme Konseyi Üyesi İlyas Seydo, Irak, Başûr hükümetleri ve uluslararası toplumun Êzidî soykırımına yol açtığına dikkat çekti.

ANHA’ya konuşan ve Türk devletinin Şengal’e dönük işgalci saldırılarını kınayan Cizre Bölgesi Êzidî Evi Yürütme Konseyi üyesi İlyas Seydo, DAİŞ’in 3 Ağustos’ta gerçekleştirdiği soykırım saldırısının da Türk devletinin planı çerçevesinde olduğunu belirtti.

Şengalilerin DAİŞ karşısında büyük direniş sergilediklerini dile getiren İlyas Seydo, Şengal’in DAİŞ’ten kurtarıldığı günden bu yana Türk devletinin saldırdığını ifade etti.

Türk devletinin saldırıları sonucu YBŞ komutanları Mam Zeki ve Seid Hesen’in şehit olduğunu hatırlatan Seydo, şunları belirtti: “Türk devleti bu saldırılarla Êzidi toplumunu ve Kürt halkını hedefliyor. Saldırılar soykırımın devamıdır. Şengal’e dönüşleri durdurmak istiyorlar.”

Bağdat ve Hewlêr’in saldırılar karşısındaki sessizliğini kınayan İlyas Seydo, “Uluslararası toplum, insan hakları örgütleri ve BM sessizliğine son vermelidir. Sessiz kalarak Êzidi soykırımına destek veriyorlar. Irak Hükümeti ve Başûrê Kurdistan hükümeti de saldırıların önünü açıyor” dedi.