Sınırda bir canlı kalkan eylemi daha

Türk devletinin işgal tehditlerine karşı Kobanê ve Girê Spî’den sonra Serêkaniyê’de yüzlerce kişiyle canlı kalkan eylemi başlatıldı.

Sêrekaniyê’nin sınır bölgesinde kurulan 8 çadırda yapılan eylem alanına, ‘Türk devlet işgalciliğine hayır!’, ‘Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgaline hayır!’ yazılı pankartlar asıldı.

Hesekê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Ebdulxenî Oso ve eylemin hazırlık komitesinde yer alan Sebah Osman, eylem alanında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Türk devletinin işgal tehditlerine karşı direniş ruhu ile bu eylemi başlatmış bulunmaktayız. Türk devletinin tehditleri sadece Kürtlere yönelik değil tüm bölge halkına yöneliktir” diye belirtildi.

Türk devletinin tehditlerindeki amacının Osmanlı dönemini yeniden başlatmak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Halkların kardeşliği temelinde gelişen Kuzey ve Doğu Suriye devrimi; YPG, YPJ ve QSD güçlerinin elde ettiği büyük zaferlerle devam ederek DAİŞ çeteleri yenilgiye uğratma başarısını göstermiştir. Türk devletinin tehditleri, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının kazanımlarına karşıdır. Bu nedenle Serêkaniyê halkı olarak bu eylemi başlatıyoruz.”

Eylemin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Girê Spî ve Kobanê’de de üç haftayı aşkın bir süredir canlı kalkan eylemler yapılıyor.