Suikast eylemi: 1 işgalci cezalandırıldı

Gerilla güçleri dün Metina’nın Koordine Tepesi'ndeki işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği suikast eylemi sonucu 1 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metina bölgesinde;

19 Haziran günü saat 19:30’da Koordine Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde net 1 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalciler saat 20:30’da cezalandırılan askerini Skorsky helikopteri ile alandan götürmüştür.

19 Haziran günü 21:00 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. İşgalciler Êzîdî köyü yakınlarındaki askerlerini 2 kez helikopterler ile değiştirmiştir. Aynı zamanda Kêste ve Zendura alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

Avaşîn ve Zap bölgelerine yönelik savaş uçakları ve helikopterler ile saldırılar gerçekleştirilmiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

18 Haziran günü saat 10:00’da ve 00:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır. 19 Haziran günü 02:00 – 02:30 saatleri arasında da saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Aynı zamanda alan üzerinde dron hareketliliği yaşanmıştır.

19 Haziran günü saat 22:15’te işgalciler saldırı helikopterlerinin desteği ile Avaşîn bölgesine bağlı Girê Silêman alanına Skorsky helikopterleri ile işgalcileri indirmeye çalışmıştır. Ancak güçlerimizin müdahalesinden sonra alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Aynı gün 23:00 – 23:40 saatleri arasında Girê Sor alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

19 Haziran günü saat 00:50’de Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile 4 kez bombalanmıştır.

19 Haziran günü 22:30 – 00:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfi ve Küçük Cilo alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Şehit Serxwebun Tepesi’ndeki işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir. Aynı zamanda T Harfi alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır.”