'Suriye’de Türk işgali sürdükçe hiçbir sorun çözülmez'

Kısa bir süre önce kurulan Kürt Ulusal Birliği Partileri, Türk işgali altındaki bölgelerde yaşanan insanlık dışı uygulamalara dikkat çekerek, işgal sürdükçe Suriye’de hiçbir sorunun çözüme kavuşmayacağını kaydetti.

Kürt Ulusal Birliği Partileri, Türk devletinin tüm dünyanın gözleri önünde Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi merkezlerde işgal uygulamalarını sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Açıklamada, “Türk devleti, bu bölgelerin demografik yapısını değiştirmek amacıyla sivillere yönelik katletme, talan ve işkence gibi uygulamaları sürdürmekte ve bölgeyi Türkleştirmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kürt Ulusal Birliği Partileri, “Tüm dünya ve Kürt kamuoyuna, Türk devletinin topraklarımızdaki işgali sürdüğü müddetçe Suriye’de hiçbir sorununun çözüme kavuşamayacağını belirtmek istiyoruz. Toprağımız namusumuzdur, hiçbir gücün pazarlık alanı değildir. Bu temelde uluslararası kamuoyu, Türk ordusunun topraklarımızdaki işgalinin sona ermesi ve halklara yönelik zulmün sona ermesi için sorumluluğunu yerine getirmelidir” dedi.