Süryani şehitlere veda töreni

Türk devletinin saldırısında şehit düşen Süryani Askeri Meclisi savaşçıları Radî Mizel Osman ile Yûsif Mihsin El Metras, Hesekê’de bulunan Süryani Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin Til Temir’e bağlı Qibûr El Qeracne ve Dirdara köylerine yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırısında şehit düşen Süryani Askeri Meclisi savaşçıları Radî Mizel Osman (Îsa) ve Yûsif Mihsin El Metras’ı (Ninos) Hesekê’deki Asûri-Süryani Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Hesekê’de yaşayan Arap, Kürt, Asurî ve Ermeni halk, Süryani Askeri Meclisi savaşçılarının cenazelerini Şehit Aileleri Kurumu önünden alarak, konvoy halinde Asuri-Süryani Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlleri, Sotoro Güçleri askeri törenle karşıladı.

Törende konuşan Süryani Birlik Partisi Yürütme Komitesi üyesi Efram Îshaq, işgalci Türk devletinin tehditlerle Özerk Yönetim çatısı altında birlikte yaşayan halkları yok etmeyi amaçladığına dikkat çekerek, “Kuzey ve Doğu Suriye halkı barışsever bir halktır ve özgürce yaşamak istiyor. Halkımız demokratik sistemi güçlendirmek istiyor ve bu uğurda bütün bileşenler bedel ödedi” diye konuştu.

‘SURİYE’NİN DİĞER BÖLGELERİNİ DE KURTARACAĞIZ’

Süryani Şehit Aileleri Kurumu Eşbaşkanı Yaqûb Hanûn ise, işgalci Türk devleti ve çetelerinin dünyanın ve uluslararası toplumun gözü önünde karadan attığı toplarla halkı hedef aldığına dikkat çekerek, bölge halkına yönelik ihlallere sessiz kalınmasını eleştirdi.

Süryani Askeri Meclisi Sözcüsü Matay Hena ise, şehitlerin intikamını alma ve Türk ordusu tarafından işgal edilmiş Suriye’nin diğer bölgelerinin de kurtarılacağı sözünü verdi.

Konuşmalar sonrası şehitlerin cenazesi Asuri-Süryani Şehitliği’nde toprağa verildi.