Tebqa halkı, şehit El Salih’i son yolculuğuna uğurladı

İç Güvenlik Güçleri üyesi Şehit Faroq El Salih, Tebqa halkı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Faroq El Salih’ın cenaze törenine yüzlerce Tebqalı, Özerk Yönetim kurumlarında sorumluluk alan yönetici ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 Mensora Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Foza El Mihemed, "Şehitler, halkın huzurlu ve güvenli bir ülkede yaşaması için canlarını feda ettiler" dedi.
Foza El Mihemed, yaşamı boyunca şehitlerin ve yarattıkları değerlerin izinde yürüyeceklerini söyledi.

'TÜRK DEVLETİ VE ÇETELERİNE KARŞI ÖN SAFTA SAVAŞTILAR'

Reqa İç Güvenlik Güçleri'nden Ebdulhekîm El Umêrî de şunları söyledi: "Bu kutsal mekandan tüm özgürlük şehitlerini anıyor ve onların yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Tebqa Yürütme Meclisi  Eşbaşkanı Mezlûm Omer ise "İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devleti ve onun çetelerine karşı her zaman en ön cephede savaştılar. İçeride de demokratik ulus projesine darbe vurmak isteyen ve fitne yaymaya çalışanlara karşı durdular” dedi.

Ömer, şöyle devam etti: "Halkların kardeşliğine ve ortak yaşama dayalı çoğulcu demokratik bir toplum inşa etme hedeflerimize ulaşana kadar mücadelemizi ve projemizi inşa ederek çalışmalarımızı sürdüreceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz."

Tebqa Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hind Xelîl, şehidin şehadetnamesini okuyarak ailesine teslim etti.

Faroq Al Salih, 1 Kasım'da Reqa'da meydana gelen kazada şehit olmuştu.