Tebqa ve Minbic’de üç fidan için anma töreni

Tebqa ve Minbic’de Paris katliamı şehitlerini anan yüzlerce kişi, kadınlara mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Paris Katliamı’nda şehit düşen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Minbic ve Tebqa’da törenle anıldı.

Minbic’deki anma törenine sivil toplum kuruluşları, askeri kurumlar ve çok sayıda kişi katıldı. Minbic Şehitliği’nde düzenlenen anma töreninde şehitlerin mezarlarında mum yakıldı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu adına konuşan Sena Receb, “Şehitlerimizin düşman karşısında gösterdiği direnişle onur duyuyoruz. Bugün onların ruhuyla mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Özgürlük şehitlerinin gösterdiği direnişi selamlıyor onların bize gösterdiği yolda yürümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesna El Zahir, “Paris’te Türk devletinin faşizmiyle katledilen kadınları saygıyla anıyoruz. Sakine Cansız’a yönelik saldırı Türk devletinin kadınlara yönelik topyekun düşmanlığını bir kez daha ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Hesna El Zahir sözlerine şöyle devam etti: “Şehitlerimizin intikamını alacağız. Buradan Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm kadınlara mücadeleyi büyütme çağırısında bulunuyoruz. Her alanda Türk faşizmini yok edecek ve özgür yaşamı öreceğiz.”

TEBQA

Zenûbiya Kadın Topluluğu Tebqa ofisi, Tebqa Kültür ve Sanat Merkezi’nde Paris Katliamı şehitleri için anma töreni düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde Şehit Aileleri Meclisi adına Meryem Reşîd konuşma yaptı.

Bütün kadınların özgürlük fikirleri etrafında kenetlenerek mücadeleyi büyütmesini isteyen Meryem Reşîd, “Şehitlerin yolunda giderek bütün korkuları yıkacak, bütün dünya kadınlarının özgürlüğünü sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kadınların ortak bir gelecek için birleşmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Meryem Reşîd, kadın iradesini hedef alanlara karşı kadınların ortak hareket etmesini istedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin resimlerinin önünde mum yakıldı.