Tebqalılar TC’yi protesto etti, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi

Kuzey ve Doğu Suriye kenti Tebqa’da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edilirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü istendi.

Protesto eylemi  “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında gerçekleşti. Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi’nin organize ettiği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Zenûbiya Kadın Meclisi Merkezi’nin önünden başlayan yürüyüş, Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar sürdü.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşınırken, sık sık Abdullah Öcalan lehine ve Türk devleti aleyhine sloganlar atıldı.

Eylemde Tebqa Zenûbiya Kadın Topluluğu Üyesi Semîre El-Heneş yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana ve işgal saldırıları sona erene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Semîre El-Heneş, uluslararası toplum ile insan hakları örgütlerini de Türk devletine karşı acil harekete geçmeye çağırdı.

Tebqa Yasama Meclisi Eş Başkanı Huda El-Elwan, “Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle aydınlanan özgürlük gününü karartamaz. Türk devleti Önder Abdullah Öcalan’ı sadece fiziki olarak esir almış durumda. Ne kadar çabalasa da Önder Öcalan’ın fikirlerini yok edemez” dedi.

Tebqa Şehit Aileleri Meclisi Foza El-Mihemed de Abdullah Öcalan’ın Demokratik Ulus projesi dahilinde mücadele ettiklerini belirterek, binlerce şehit verdiklerini ve şehitlerin izinde olacaklarını ifade etti.