TEV-DEM: Önder Apo halklar için umut oldu

Yıl dönümünde uluslararası komployu kınayan TEV-DEM, “Önder Abdullah Öcalan sadece Kürtler için değil bölge halkı için bir sembol ve umut haline geldi. Tüm halklar kendi özgürlüklerini Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde görüyor” dedi.

TEV-DEM, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Dünyada birçok devlet Önder Abdullah Öcalan’ın ve bölge halklarının iradesine karşı ahlak dışı ve adil olmayan siyasetle, komploda olumsuz bir rol oynadılar. Komplo kanun ve hukuk dışıdır. Bütün insani hukuk ilkelerini çiğnemektedir. Dünya Stratejik Araştırmalar Merkezi komployu yüz yılın komplosu olarak adlandırdı. Komplocu devletler bu komployla Kürdistan halkının iradesini, tarihi kazanımlarını, halkların kardeşliği ve ortak yaşamı yok etmek istedi. Bölge halkının iradesini öndersiz ve felsefesiz bırak istediler. Eğer komplo ahlaki ve hukuki olsaydı bölge bu düzeye gelmezdi” denildi.

'İMRALI'DA 23 YILDIR DİRENİŞ VAR'

Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın 23 yıldır İmralı zindanında ağırlaştırılmış tecrit dayatmasına karşı direndiği belirtilerek, “Önderliğe karşı zehirleme ve işkence gibi şovenist, hukuk dışı ve kanuni olmayan cezalar uygulanıyor. Aynı zamanda ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesine imkan tanımıyor. Bu uygulamalardan da Türk devletinin barışçıl ve demokratik çözüme ulaşamadığı anlaşılıyor” diye kaydedildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:
"Bölgede yaşanan sorunların çözümü Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasıyla bağlantılıdır. Maalesef Türk devleti ve komplocu devletler bu gerçekliği görmezden geliyor. Tam tersine şiddet ve teröre daha fazla yöneliyor. Bu bağlamda Medya Savunma Alanları ve Şengal’i işgal etmek istemeleri uluslararası komplonun devamıdır. Uluslararası toplumun sessizliğiyle Türk devleti Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgal etti, Kürdistan’ı işgal etme tehditleri ise hala devam ediyor. Türk devleti Kürt kimliği ve Kürt halkına yönelik soykırım gerçekleştirmek için işgal ettiği bölgelerin demografisini değiştiriyor."

Açıklamada, ‘Dem Dema Azadiyê’ hamlesi çerçevesinde dünya genelinde ve zindanlarda yürütülen direnişle bir kez daha Demokratik Ulus projesinin dünya ve Kürdistan’da yaşanan sorunlara çözüm olacağının anlaşıldığı belirtildi.
Komplocu devletleri eski politikalarını terk etmeye ve özellikle BM’yi Türk devletini işlediği suçlara karşı cezalandırmaya çağıran TEV-DEM, özgürlük, demokrasi ile insani ve hukuki kurumlarını Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadeleye davet etti. TEV-DEM, “Önder Abdullah Öcalan sadece Kürtler için değil bölge halkı için bir sembol ve umut haline geldi. Tüm halklar kendi özgürlüklerini Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde görüyor” dedi.