TEV-DEM: Her türlü saldırıya karşı ulusal tavır koymalıyız

Türk devletinin dün Qamişlo’daki saldırısını kınayan TEV-DEM, "Topraklarımıza yönelik her türlü saldırıya karşı ulusal bir tavır ortaya koymalıyız" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi'nin (TEV-DEM), Türk devletinin Qamişlo'daki saldırısını yazılı bir açıklama ile kınadı.  TEV-DEM, “Türk devleti hiçbir uluslararası hukuku tanımadan sınırları dışında olan topraklarda hava saldırıları yaparak katliamlara imza atıyor. Uluslararası sessizlikten cesaret almaya devam eden Türk devleti, sınırları dışında her geçen gün işlediği suçları arttırıyor” dedi.

Faşist Erdoğan hükümetinin halkların iradesini hedef aldığı belirtilen TEV-DEM açıklamasında şunlar belirtildi:

“Qamişlo’da yapılan saldırı korkakça yapılmış bir saldırıdır. Yurtsever bir aileye yapılan saldırının hedefinde Kürt halkının sarsılmaz iradesi bulunmaktadır. Yusif Gulo, Kürdistan’ın dört parçasında emek vermiş bir insandır. Maddi ve manevi olarak elinden gelen her şeyi kardeşleri için seferber eden Yusif Gulo’ya yönelik saldırı halkların mücadele mirasına yapılmış bir saldırıdır.

Demokratik Toplum Hareketi olarak Türk devletinin halkların iradesini hedef alan saldırılarını kınıyoruz. Rusya ve Uluslararası Koalisyon bu saldırıların sorumlularıdır. Bu iki gücün baskı yapması halinde Türk devleti bu suçları işleyemez.

Bu tür saldırılara karşı sadece Kürt halkını değil Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm bileşenleri kazanımları korumaya çağırıyoruz. Topraklarımıza yönelik her türlü saldırıya karşı ulusal bir tavır ortaya koymalıyız.”