TEV-DEM Kürt Halk Önderi’nin doğum gününü kutladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan TEV-DEM, tüm toplumsal, siyasi, hukuki örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için çalışmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan’da olan  doğum gününü yayınladığı yazılı açıklama ile kutladı. 

Açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle,  tarihe geçen bu günü tüm Kürdistan halkının, insanlığa adıyoruz. Bugün belirleyici konularda topluma, insanlığa hizmet eden, devrimci ilkelerle, sorumlulukla dolu bir yaşam sürdüren Öcalan’ın 72’nci yaşını kutluyoruz. Önder Öcalan 22 yıldır İmralı’da esir tutuluyor ve kötü koşullarda yaşıyor. Faşist Türk devleti Önder Öcalan’a karşı ağır bir tecrit uyguluyor ve hukuk dışı bir politika yürütüyor. Avukatlarının ve ailesinin kendisiyle görüşmesini engelliyor.

Önder Abdullah Öcalan İmralı’yı direnişin, mücadelenin kaynağı haline getirerek,  bölgedeki tüm krizleri çözebilecek büyük değişimin kilit noktası olduğunu ispat etti.

Önder Öcalan’ın doğum günü yeni yüzyıldaki Ortadoğu halkının miladıdır. Eşitlik, toplumsal adalet, toplumum eril zihniyetin binlerce yıllık kalıntılarından özgürleşme felsefesi temeline üzerine kurulmuş, aynı zamanda demokratik, siyasi, ahlaki ve cinsiyet  açısından özgürleşmiş bir topluma ulaşması için özgür insan felsefesinin de doğum günüdür. Kuzey ve Doğu Suriye devrimi,  yüzyılın doğum günü olan bu görüşün gerçekliğidir.

Önder Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan olan doğum gününde doğa güzelliklerle süsleniyor ve Önder Öcalan, doğayı, insanlığı, çevreyi, ağaçları ve  yeşile olan sevgisiyle tanınmaktadır.

Bu yılı Rêber Apo'nun özgürlük yılı yapalım ve özgürlük hamlesinde olan mücadelemizi büyütelim. Çünkü Önderliğin özgürlüğü bizim de özgürlüğümüzdür. Bu temelde ahlaki sorumluluğumuzu yerine getirmeli, özgürlükçü ve barışçıl halkların iradesini temsil eden Rêber Apo’nun kaderine bürünmeliyiz.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) olarak, siyasi ve toplumsal hareketleri, insan hakları örgütlerini, sivil ve siyasi örgütleri derhal harekete geçmeye ve başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsakların özgürlüğü için çalışmaya çağırıyoruz. Çünkü bu dönem hassas bir dönemdir ve faşist hükümet istihbarat ağlarını terörist çetelerle yürütüyor. Türk devleti bundan faydalanıyor, ahlaki ve hukuki olmayan siyasi çıkarları için bu kirli ağları kullanıyor.”