TEV-DEM, PKK için başlatılan kampanyayı sahiplendi

TEV-DEM bünyesindeki kurum ve örgütler, PKK’nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için başlatılan kampanyayı sahiplendi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) bünyesindeki kurum ve örgütler, açıklama yaparak, PKK’nin “terör örgütleri listesi"nden çıkarılmasına dönük başlattığı kampanyayı sahiplendiğini duyurdu.

Qamîşlo’daki TEV-DEM Genel Merkezi önünde yapılan açıklamayı TEV-DEV Kadın Bürosu Üyesi Zeynep Hesen yaptı.

'PKK'NİN MÜCADELESİ AHLAKİ VE İNSANİDİR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PKK’nin teorik ve pratik savaşı ahlaki ve insani mirasa sahiptir, bölge halklarının haklarını ve kültürlerini savunmaktadır. Bununla birlikte toplumsal özgürlüğü ve yaşamı savunan bir iradeyi temsil etmekte olan PKK, her zaman mücadelesinin temelinde kadın özgürlüğünü yerleştirmiştir.

PKK’nin adının ‘terör listesinden’ çıkarılması meşru bir haktır, çünkü bütün halklara hizmet etmektedir. Demokrasinin doğasında var olan değerleri savunmakta, bölge halkı arasında barış, kardeşlik ve barışçıl diyalog kültürünü yerleştiriyor.”

PKK’nin “terör listesinde” yer almasının faşist Türk devletinin politikaları sonucunda kabul edildiğine dikkat çekilen açıklamada, bu şekilde Kürt halkı ve bölge halkının kazanımlarının baltalanmak istendiğine değinildi.

Açıklamanın sonunda şu çağrıda bulunuldu:

"PKK’nin ‘terör listesinden’ çıkarılması için başlatılan girişime destek olmak için tüm kurum, kuruluş ve örgütlerimizle imza toplamak için çalışacağız. PKK’nin listeden çıkarılmasının barışı ve demokrasiyi sağlayacağına ve insan haklarını koruyacağına inanıyoruz. Bunun için Avrupa Birliği ve ABD’yi, PKK’yi ‘terör listesinden’ çıkarmaya davet ediyoruz.”