TEV-DEM Ramazan Bayramı’nı kutladı

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Ramazan Bayramı yayınladığı kutlama mesajında barış ve sevginin hakim olmasını umut etti.

TEV-DEM kutlama mesajında, “Bölgedeki bütün halkların, İslam toplumunun, şehit ailelerinin ve direnişin ön cephelerindeki savaşçıların Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz” dedi. 

“Bu bayram, ahlaki, kültürel ve insani değerlerini anlamlandıran toplumlarındır ve bayramlar toplumsal, ekonomik ve kültürel bir gelenek haline gelmiştir” diyen TEV-DEM, şunları ekledi:

“Bu gelenek halkların arasında inanç ve huzuru inşa etmektedir. Bu bayramın barış, huzur ve bütün toplumsal sorunların barışçıl bir yöntemle çözülmesine vesile olmasını umut ediyoruz.”

İşgalciler ve devletlerin çıkarları için bayramları özünden kopardığı tepkisinde bulunan TEV-DEM, “İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler başta olmak üzere bölgedeki iktidar rejimleri, toplumlar için tarihsel öneme sahip özel günleri ve bayramları istismar ederek özü ve anlamı dışında bir karaktere dönüştürüyorlar” diye belirtti. 

Mesaj şu ifadelerle son buldu: “Bu vesileyle bir kez daha halkımızın Ramazan Bayramını kutluyoruz. Barış ve sevginin bütün Suriye’de hakim olmasını umut ediyoruz.  Suriye’den göç eden yurttaşlarımızın topraklarına güvenli bir şekilde dönmelerini kesinleştirmek için, umut ve huzur dolu bir ruhla mücadelemizi sürdüreceğiz.”