TEV-DEM Rojava Devrimi’nin yıldönümünde seferberliğe katılmaya çağırdı

Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıldönümünde kutlayan TEV-DEM, halkı işgal tehditlerine karşı örgütlenmeye ve genel seferberliğe katılamaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikli olarak 19 Temmuz Devrimi’nin tüm değerlerini Kürt halkı ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki halklara, şehit ailelerine, yaralılara, askeri güçlere ve devrimin tüm mücadelecilerine kutluyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Kobanê’deki halkımızın iradesiyle başlayan 19 Temmuz Devrimi, diğer kültürlerin soykırımı üzerine kurulan baskıcı ve şovenist sistemlerin yıkılışının başlangıcı oldu. 19 Temmuz Devrimi aynı zamanda demokratik özgür bir toplumun inşası ve tüm Suriye toplumunun birliğini sağlayan değerler üzerine kurulan üçüncü siyaset çizgisinin bakış açısına sahip.

Öte yandan halkların kardeşliği ve demokratik ulus projesinin ahlaki değerlerine de yaslandı. Bu ilke birlik olan halkların devrimini ilerletti, terör örgütüne karşı tarihi zaferlerin kazanılmasını sağladı. Teröre karşı verilen destansı direniş, kültürel değerler arasındaki birliğin, devrimin değerlerinin ve özgür yaşamın kanıtıdır. Bu direnişin ve 19 Temmuz Devrimi şehitlerinin mirasının demokratik toplumlar üzerindeki etkisi halen devam ediyor.

19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yılında toplumun kısıtlı imkanlarıyla demokratik bir değişimi sağladığı, kadınların ve gençlerin rolünü geliştirdiği kanıtlandı.

Bu direniş, başta DAİŞ olmak üzere karanlık güçlerin saldırısına uğrayan değerlerimizi ve irademizi en zorlu şartlarda korumamıza fırsat verdi. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin soykırım, katliam ve yok etme planlarına karşı da direniş imkanını verdi.

19 Temmuz Devrimi’nin on yıllık fedakarlıklar sonucu elde edilen kazanımlarımı kutluyoruz. Halkımıza bu süreçte ahlaki değerlerine sahip çıkması, örgütlenmesi ve genel seferberliğe katılması çağrısı yapıyoruz.

Aynı şekilde Özerk Yönetim’in Türk devletinin saldırılarına karşı ilan ettiği OHAL’e destek olması çağrısını da yapıyoruz. Birlik olun, direnişin ve mücadelenin büyütülmesi özgür irademizin zaferinin garantisidir.”