Til Hemîs halkı: ‘Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak bizim görevimizdir’

Cizre Kantonu Til Hemîs ilçesindeki açlık grevinin son gününde eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele düzeyini büyütme mesajını verdi.

Açlık grevinin ikinci gününde Cizre Kantonu’nun Til Hemîs ilçesinden yüzlerce kişi, sivil toplum kurumları üyeleri ve siyasi parti temsilcileri eylem çadırını ziyaret etti. 

Açlık grevi eylemi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 10 Ekim’de “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” sloganıyla dünyanın 100’den fazla merkezinde başlatılan hamle kapsamında dün düzenlendi.

Açlık grevinin yapılan çadır, Cizre Kantonu Halk İnisiyatifi tarafından Bakurê Kurdistan ve Türkiye zindanlarında açlık grevi yapan siyasi tutsaklara destek amacıyla düzenlendi. Eylem, “Zindanlardaki direnişi selamlıyoruz ve şehitlerin ruhu ve değerleriyle Önderliği özgürleştireceğiz” şiarıyla ilçenin kuzeyindeki okul yönetimi alanında gerçekleştirildi.

 Açlık grevi eyleminde konuşan Til Hemîs Demokratik Toplum Akademisi üyesi Mensûr El Ebdullah, Abdullah Öcalan’ın fikirleri, toplumda değişimin sağlanması ve bölge bileşenleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesindeki rolüne dikkat çekerek, “Önderlik, özgürlüğümüz için mücadele etti ve şimdi de Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak bizim görevimizdir” dedi.

Til Hemîs ilçesinin Ebû Curn Belde Meclisi Eş Başkanı Silêman Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrısında bulunan eylemlerin devam etmesinin önemine dikkat çekerek, Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar bu eylemlere kitlesel katılım çağrısında bulundu.

İlçedeki Din Kurumu üyesi Mela Mutez El Enter ise, “Sözde insanlığı ve insan haklarını koruyan örgütlerin uyanması için mücadelemizin düzeyini büyütmeliyiz” dedi.

Eylemin sonunda yapılan açıklama Demokratik Birlik Partisi (PYD) ilçe Eş Başkanı Xalib El Sedûn tarafından okundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikalarının kınandığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin sürdürülmesinin ilçe halkının görev ve sorumluluğu olduğu belirtildi.

Ardından eyleme katılanlar geleneksel ve devrimci şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Cizre bölgesinde devam etmesi beklenen açıklık grevlerinin yarın Amûdê ilçesindeki Özgür Kadın Meydanı’nda devam edecek.