Til Hemis'te açlık grevi eylemi

Til Hemis’te “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında açlık grevi eylemi düzenlendi.

Til Hemis’te “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında 2 günlük açlık grevi eylemi düzenlendi. Açlık grevi eylemine sivil toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İlçede bulunan Okul İdare’nin binasının bulunduğu alana kurulan çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve QSD bayrakları asıldı. 

Abdullah Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren Til Hemis Okul İdaresi Müdürü Xelil El Ebdullah, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Muhafazakarlar Partisi Eşbaşkanı Ferec İbrahim El Hesen, "Tüm dünya bilsin ki Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için eylemlerimiz ve mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Til Hemis Yöneticisi Üyesi Heyal El Xiwêr, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkında bir an önce bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. Heyal El Xiwêr, "Önderliğe yönelik tecrit, tüm halkların fikirlerine yönelik tecrittir" diye belirtti.

Açlık grevi eyleminin birinci günü işgalci Türk devletinin hapishanelerindeki direnişçilerin yaşamını anlatan bir sinevizyon gösterimiyle sona erdi.